SP Qatar 2022.

Muzika

Tomaševićeva: Čast je pevati sa Bočelijem

Tomaševićeva: Čast je pevati sa Bočelijem
Foto: Printscreen Instragam | Tomašević: Čast je pevati sa Bočelijom
Nezavisne novine

BEOGRAD - Pop pjevačica Jelena Tomašević biće specijalna gošća proslavljenom italijanskom tenoru Andrei Bočeliju na koncertu koji će, uz učešće Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, biti održan 24. novembra u Abu Dabiju.

"Imaću ponovo čast da pevam sa jednim od najvećih tenora i najlepših glasova na svetu. Izuzetno mi je zadovoljstvo. Trudiću se da dostojanstveno predstavim našu zemlju", rekla je Tomaševićeva.

Pjevačica je bila gošća Bočeliju ovog ljeta na "Belgrejd river festu", kada ih je takođe pratio Simfonijski orkestar RTS-a, i ističe da je taj nastup bio "zaslužan za sve ovo što se dešava".

"Deluje kao neki san. I tada smo imali neku pozitivnu intuiciju da će do zajedničke saradnje ponovo doći, ali niko nije mogao da pretpostavi da će ovoliko brzo", priznala je Tomaševićeva, prenosi Tanjug.

Na koncertu u Etihad parku, Tomaševićeva će kao jedna od gošći sa čuvenim pjevačem izvesti, kao i u Beogradu, "Vivo per lei" i "Canto de la tierra". Tomaševićeva se ovaj put u solo tački umjesto "Gde si bilo jare moje" odlučila za pop klasik "I Will Always Love You".

Pjesmu Doli Parton je dodatno proslavilo izvođenje Vitni Hjuston, a Tomašević ju je pjevala na početku solističke karijere, kada je 2002. godine pobijedila na takmičenju mladih talenata u televizijskoj emisiji "3k dur".

Nastup uz Bočelija za Tomaševićevu je "ogromna čast i odgovornost".

"Zato što ne samo ja, nego i Simfonijski orkestar RTS-a, predstavljamo našu zemlju u svetu na takvoj pozornici kakva će biti u Abu Dabiju. Mislim da ne postoji lepši način da predstavimo našu kulturu, zemlju, podneblje i ceo region", napomenula je Tomaševićeva.

Pošto će nastupati u iste večeri kada i srpska fudbalska reprezentacija počinje utakmicom sa Brazilom učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, Tomaševićeva je rekla da je fantastično što se na tako maloj vazdušnoj razdaljini dešavaju "dve velike i krupne stvari za našu zemlju".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije