Muzika

Pratite nas na Google news

Umro poznati sarajevski muzičar Amir Bjelanović Tula

Umro poznati sarajevski muzičar Amir Bjelanović Tula
Foto: N.N. | Umro poznati sarajevski muzičar Amir Bjelanović Tula
N.N.

Amir Bjelanović Tula, poznati sarajevski gitarista, kompozitor i tekstopisac, preminuo je jutros u Sarajevu u 57. godini, nakon duge i teške borbe s karcinomom želuca i jednjaka.

Tula je početkom ove godine operisan, nakon čega je počeo da se oporavlja. Poslije nekoliko mjeseci osjećao se dobro, polako je počela da mu se vraća snaga, počeo je i da hoda, pa čak i da se pomalo vraća u muzičke vode.  

"Pomalo šetam u gradu koliko god mi zdravlje dozvoljava. Komponujem i pripremam pjesme. Nisam ni prekidao u najtežim trenucima, mada iskreno, kada si bolestan, teško je misliti puno na muziku. Vrijeme čini svoje. Nadam se najboljem, sve je u Božijim rukama", rekao je u Tula jednom od svojih malobrojnih intervjua koje je davao tokom oporavka.

Kao vrsni gitarista sarađivao je sa brojim bh. bendovima i poznatim muzičarima, a među prvima sa Dinom Merlinom, i to još kao član nekadašnjeg benda Merlin, ali i godinama kasnije. Bio je omiljen među kolegama, a njegov način komuniciranja sa ljudima bila je muzika.

Informacija o ukopu Amira Bjelanovića Tule biće naknadno saopštena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije