Muzika

Velikani iz svijeta muzike i filma koji imaju uspješne privatne poslove

Velikani iz svijeta muzike i filma koji imaju uspješne privatne poslove
Foto: N.N. | Velikani iz svijeta muzike i filma koji imaju uspješne privatne poslove

Legendarni holivudski glumac Metju Mekonahi nedavno je postao redovni profesor na Odjeljenju za radio, televiziju i film na Univerzitetu u Teksasu. Njegov posao će biti da u praktičnoj nastavi pokaže kako izgleda proces pravljenja filmova, od pisanja scenarija do finalnog proizvoda u bioskopima.

"To je predmet koji bih volio da sam pohađao u vrijeme kada sam bio na fakultetu. Rad sa studentima na ovom univerzitetu mi pruža priliku da ih pripremim za svijet filma", izjavio je Metju Mekonahi povodom svog novog profesionalnog angažmana.

Njegovi obožavaoci su istakli da je on više nego kvalifikovan za ovaj posao budući da je popularni glumac snimio više od pedeset filmova, a može se pohvaliti i jednim "Oscarom". Osim toga, on je bio i producent i glavni glumac hit serije "Pravi detektiv". Portparol Teksaškog univerziteta je najavio da će Metju Mekonahi biti i svojevrsni ministar kulture.

Slavni glumac iz Teksasa nije jedina javna ličnost koja ima posao kojem posvećuje veći dio vremena. Sličan primjer pratio je i pjevač i glumac Džastin Timberlejk, koji je pokrenuo svoju liniju odjeće, ali i lanac restorana.

Osim što je vlasnik modnog brenda i nekoliko ugostiteljskih objekata, pjevač je nedavno kupio društvenu mrežu MySpace, koja je ponovo postala aktuelna kao muzički sajt od 2013. godine.

Glumica Džesika Alba, osim vremena koje provodi na filmskom setu i sa svojom djecom, takođe je uspješan direktor kompanije koja pravi ekološke produkte za kućnu upotrebu. Njen brend proizvodi sve - od sredstava za čišćenje do dječjih pelena. Njena kompanija pravi godišnji obrt više od bilion dolara.

Glumac i komičar Nik Oferman je stekao simpatije muškog dijela publike širom svijeta tumačeći lik Rona Svansona, tipičnog Amerikanca koji voli da stvara svojim rukama. Ovaj glumac posjeduje i radnju za preradu drveta, koja proizvodi sve - od namještaja do držača za olovke na kancelarijskom stolu.

Zvijezda Holivuda Tom Selek se već neko vrijeme ne pojavljuje na filmskom platnu, a svoje odsustvo je uspio dobro da unovči pokretanjem farme za proizvodnju avokada. Glumac je kupio velike količine zemljišta na kojem uzgaja avokado i stiče ozbiljan profit od ovog posla.

Kraljica popa Madona se dokazala kao ikona koja može da pjeva, pleše i glumi. Ipak za nju to nije bilo dovoljno pa je odlučila da se okuša i kao autor. Ona je objavila pet knjiga za djecu, koje su štampane u milionskom tiražu i prodavane su širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije