Đorđe Perić osvojio gran-pri u Barseloni

Jedanaestogodišnji harmonikaš Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je gran-pri priznanje na Međunarodnom muzičkom festivalu "Boje španskog sunca" u Barseloni.

Etno ansambl Uspomene iz Dravara snima srpsko-rusku pjesmu

Etno ansambl Uspomene iz Dravara, u koprodukciji sa RTRS-om i u saradnji sa Vladimirom Milakovićem, snima srpsko-rusku pjesmu i spot.

Stefanu Milenković uručen Orden Karađorđeve zvezde

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić uručio je danas Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću.

Neno Murić objavio novi singl "Biću tvoja sjena"

Neno Murić predstavio je novi singl i prateći spot za pjesmu "Biću tvoja sjena".

Šta je Albina odgovorila o srpskim predstavnicama na Eurosongu

Albina Grčić odgovarala je na pitanja pratilaca na Instagramu te se osvrnula na svoj evrovizijski natpis, ali i oduševila odgovorima o srpskim predstavnicama, grupi Hurricane.

Na "Evroviziji" ograničen broj gledalaca

AMSTERDAM - Ograničen broj gledalaca moći će da prisustvuje takmičenju za "Pjesmu Evrovizije" u holandskom gradu Roterdam u maju, piše list Telegraf.

Festival "Primavera": Želja da talentovana djeca uživo odmjere snagu

BIJELJINA - Zbog velikog interesovanja mladih muzičara organizatori petog Internacionalnog festivala muzike "Primavera" odlučili su da njegovo ovogodišnje izdanje bude održano ...

"Evrovizija" na udaru osuda, prijetnje smrću i diskvalifikacije prije ...

Jedno od najpoznatijih i najvećih muzičkih takmičenja na svijetu "Evrovizija" u posljednjih nekoliko mjeseci se nalazi na udaru osuda, kritika i protestnih reakcija javnosti.

Premješten grob Đorđa Balaševića

Prošlo je četrdeset dana od smrti Đorđa Balaševića, a njegovo grobno mjesto premješteno je desetak metara dalje.

Natali Dizdar novim singlom opjevala turbulentan životni period

Natali Dizdar je dobro poznata pjevačica koja već godinama pokreće i krasi muzičku scenu, a nedavno je odlučila da svojoj publici i fanovima pokloni dugoočekivani novi ...

Makedonskom predstavniku na Evroviziji prijete smrću

Predstavniku Sjeverne Makedonije na Evroviziji 2021, Vasilu Garvanlievu, stiglo je više od 400 prijetnji smrću, izjavila je ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina ...

Srbija nastupa deveta u drugom polufinalu Evrovizije

Grupa Hurricane, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

"Mega Džek & Eldorado": Dječje pjesme na odrastao način

Banjalučki bend "Mega Džek & Eldorado" je muzički sastav koji obrađuje i stvara nesvakidašnju i specifičnu muziku već pet godina, a ubrzo će svojoj publici pokloniti još ...

Održana komemoracija Čičku: "Nema odmora dok traje rock’n roll ...

Povodom smrti Želimira Altarca Čička, najuticajnijeg kreatora sarajevske muzičke scene, održana je komemoracija "Nema odmora dok traje rock’n roll obnova". Od Altarca su se ...

Alis Kuper: Džoni Dep je prije bio gitarista nego što je postao glumac

Legendarni roker Alis Kuper, iskreno se osvrnuo na gitarske vještine svog kolege iz benda "Hollywood Vampires", slavnog glumca Džonija Depa.