Pozornica

"Man trio": Radost muziciranja prenijele na publiku

"Man trio": Radost muziciranja prenijele na publiku
"Man trio": Radost muziciranja prenijele na publiku

BANJALUKA - Djevojke koje čine "Man trio" oduševile su u ponedjeljak veče sve poklonike klasične muzike koji su se našli na njihovom koncertu u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Trio koji čine flautistkinje Aleksandra Kopić i Nataša Vukojević i pijanistkinja Milica Krstović osnovan je 2013. godine kada su tri muzičarke iz Republike Srpske i Srbije udružile snage iz čiste radosti muziciranja. "Veoma brzo po osnivanju počele smo da nastupamo na raznim muzičkim manifestacijama. Veoma smo srećne kada imamo priliku da naš talenat i strast za sviranjem prenesemo na publiku", ispričale su ove djevojke.

Njihova dinamična saradnja je uskoro dovela "Man trio" do prve nagrade na međunarodnom takmičenju kamerne muzike u Italiji.

U junu prošle godine nastupile su u sali Banskog dvora, u Banjaluci, kao dio manifestacije "Dani Vlade S. Miloševića", zatim na Međunarodnom danu muzike, Međunarodnom danu dijaspore, kao i u koncertnoj dvorani u dvorcu Lužnice u Zagrebu.

Kako su navele, svaki novi koncert donosi novi izazov, ali koji donosi i nova iskustva.

Iako Vijećnica nije bila previše ispunjena, istinski ljubitelji klasičnog zvuka uživali su u izvođenju ovih mladih muzičarki.

Na njihovom repertoaru našla su se djela uglavnom svjetskih kompozitora, poput Brenena Blotnera, Gerija Povela, Norberta Oldrinija i drugih.

Aleksandra Kopić je flautistkinja iz Beograda, gdje je i diplomirala flautu 2009. godine. Potom je školovanje nastavila u Banjaluci, otkada nastupa i sa Banjalučkom filharmonijom.

Nataša Vukojević je flautistkinja iz Banjaluke i često je nastupala kao solista i na koncertima ansambala širom BiH i Srbije. U Simfonijskom orkestru Akademije umjetnosti Banjaluka svira prvu flautu od 2011. godine.

Milica Krstović je rođena u Beogradu, a školovala se na Akademiji umjetnosti u Banjaluci i Beogradu. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom takmičenju kamerne muzike u Banjaluci 2011. godine u kategoriji klavirski duo sa Bojanom Kostić.

 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije