Pozornica

Predstava DP RS "Junak u tregerima" zatvara festival u Beogradu

Predstava DP RS "Junak u tregerima" zatvara festival u Beogradu
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Predstava DP RS "Junak u tregerima" zatvara festival u Beogradu

BEOGRAD - Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) "Junak u tregerima", rađena po tekstu Jove Čulića, u režiji Dubravka Torjanca, sutra će, sa početkom u 18 časova, na sceni Pozorišta lutaka "Pinokio" u Beogradu zatvoriti 53. Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

Tako je Dječijem pozorištu Republike Srpske i ove godine pripala čast da zatvori lutkarsku manifestaciju koju organizuje srpski ogranak Svjetskog lutkarskog udruženja UNIMA.

Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije svake godine se organizuju u drugom gradu, kako bi svi teatri bili domaćini najznačajnijim ostvarenjima iz prethodne sezone.

"Ove godine domaćin Susreta je Pozorište lutaka 'Pinokio', u kojem od 29. novembra do 2. decembra u takmičarskom dijelu učestvuje Pozorište lutaka Niš, Malo pozorište 'Duško Radović' Beograd, Pozorište za decu i mlade Kragujevac, Pozorište mladih Novi Sad, Narodno pozorište 'Toša Jovanović' Zrenjanin, Dečje pozorište Subotica i Pozorište lutaka 'Pinokio'", navodi se u saopštenju DP RS.

Tokom pratećeg programa organizovani su lutkarske radionice za djecu i za glumce, promocija monografije "Pola veka igre", koja obilježava i prikazuje rad Pozorišta lutaka "Pinokio" od osnivanja 1972. godine do danas.

"Saradnja kakvu Dječije pozorište Republike Srpske već decenijama baštini sa teatrima Srbije i ovogodišnjim pozivom za svečanost zatvaranja Susreta potvrđuje da je banjalučki ansambl važan učesnik i gost najznačajnijih kulturnih manifestacija u Srbiji", zaključuje se u saopštenju DP RS.

U predstavi "Junak u tregerima" igraju Slobodan Perišić, Zorana Šuman, Đorđe Janković, Ana Anđelić, Aleksandar Blanić, Đurđa Vukašinović i Dragana Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije