Pozornica

Razgovori za pomoć najmlađima

Razgovori za pomoć najmlađima
Foto: N.N. | Razgovori za pomoć najmlađima

BANJALUKA - Sa željom da organizuju razgovore na temu kako prevazići psihološke barijere i posljedice koje zbog pandemije virusa korona osjećaju djeca i kako im u tome najbolje pomoći Dječije pozorište RS došlo je na ideju da sprovede anketu kojom bi utvrdilo postoji li stvarna potreba i želja za tim.

Naime, oni su tokom vikenda kada je otvoren "Mali teatar pod zvijezdama" sproveli anketu na koju je trebalo da odgovore roditelji.

Od 47 anketnih listića, 42 su bila "za". Ovim je nedvosmisleno potvrđeno da je Dječije pozorište RS sa razlogom pokrenulo vlastitu inicijativu da pomogne i roditeljima i djeci u vremenu koje je teško i neizvjesno za svaku porodicu.

Kako bi se ova ideja i realizovala, Ljiljana Labović Marinković, direktorica Dječijeg pozorišta RS, razgovarala je sa psihologom Sašom Risojevićem, direktorom Udruženja "Nova generacija", koje vodi uslugu savjetodavne linije "Plavi telefon".

Dogovoreno je da ova organizacija bude nosilac projekta, te da stručnjaci iz ove oblasti osmisle način i oblik komunikacije kojom će ova ideja biti sprovedena u djelo.

"Razgovori bi bili organizovani neposredno poslije predstava, kada bismo svi zajedno, i djeca i roditelji, iznosili svoja iskustva, predlagali zajedničke inicijative i razgovarali o emocijama i doživljajima koje sasvim sigurno svako na svoj način nosi proteklih mjeseci", navela je Labović Marinkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije