Reditelj Marko Misirača: Podstaći ljude na razmišljanje je misija pozorišta

Neda Vukadin

Marko Misirača, istaknuti srpski pozorišni reditelj, iza sebe ima na desetine predstava koje su izvođene širom regiona. On i njegove predstave nosioci su brojnih titula i nagrada, a nedavno je na sceni Pozorišta u Prijedoru predstavio svoje novo djelo pod nazivom "Jugoslavija, moja otadžbina". Predstava je izazvala brojne reakcije, okupila ekipu iz Banjaluke, Prijedora i Kopra, a nastajala je više od godinu i po dana. Dramatizacija rađena po istoimenom djelu Gorana Vojnovića probudila je brojna osjećanja, a prognoze struke su da će ova predstava imati dug pozorišni i festivalski život.

Vrati na vijest

Komentari 0

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".