Pozornica

Unapređuju saradnju: Potpisan sporazum NP RS i Banskog dvora

Unapređuju saradnju: Potpisan sporazum NP RS i Banskog dvora
Foto: N.N. | Unapređuju saradnju: Potpisan sporazum NP RS i Banskog dvora

Sporazum o saradnji Narodnog pozorišta RS i Banskog dvora - Kulturnog centra potpisali su danas u Banjaluci direktori ustanova Maja Dodig i Mladen Matović, saopšteno je iz Banskog dvora.

"Sporazum koji smo potpisali predstavlja višestruko kvalitetan i sveobuhvatan dokument koji nam daje osnovu da dosadašnju dobru saradnju naših kuća nadgradimo i unaprijedimo, na radost naše vjerne publike i svih poštovalaca kulture i umjetnosti. Banski dvor će i u budućnosti ostati pouzdan partner svim ustanovama, udruženjima i pojedincima koji doprinose kulturnoj i globalnoj afirmaciji našeg grada i RS", naglasio je Matović, direktor Banskog dvora – Kulturnog centra.

Maja Dodig, direktorica NP RS, istakla je da je od izuzetnog značaja saradnja i podrška svih institucija kulture sa sjedištem u Banjaluci i dodala: "U tom duhu zahvalni smo direktoru Mladenu Matoviću što je spremno dočekao inicijativu i da se ona definisala potpisivanjem sporazuma o saradnji. Prvi projekat koji  će biti realizovan u okviru saradnje naše dve insituticije kulture je  premijera predstave ‘Derviš i smrt’  koja je planirana za 2. septembar na tvrđavi ‘Kastel’."

Predstavom "Derviš i smrt", koja se radi po romanu Meše Selimovića, Narodno pozorište RS počeće obilježavanje 90 godina postojanja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije