Pozornica

Vitez: Nakon ukidanja zabrane Gradsko kazalište mladih izvelo predstavu

Vitez: Nakon ukidanja zabrane Gradsko kazalište mladih izvelo predstavu
Foto: N.N. | Vitez: Nakon ukidanja zabrane Gradsko kazalište mladih izvelo predstavu

VITEZ - Nakon što je Federalni štab civilne zaštite donio odluku kojom je od subote prestala zabrana rada pozorišta, bioskopa, galerija i drugih kulturnih institucija, Gradsko kazalište mladih Vitez istu noć je odigralo predstavu "Čistačice", čime su otvorili sezonu kulture nakon pandemije virusa korona u Federaciji BiH.

Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez, kazao je kako su uprkos zabrani u protekla dva mjeseca članovi bili aktivni te radili probe preko interneta da bi sada uz sve mjere uspjeli odigrati prvu predstavu.

"Tokom protekla dva mjeseca naše pozorište bilo je vrlo aktivno. Uz kampanju 'Ostani doma - doma je najljepše' kontinuirano smo radili probe preko interneta te dodatno animirali više od stotinu naših članova kako bi što spremniji dočekali dopuštenje za rad pozorišta. Presretni smo zbog ponovnog susreta s našom publikom, a i iznimno ponosni na našu pozorišnu obitelj i pozorište, koje je izraslo u istinsku kulturnu instituciju, čemu svjedoči i spremnost na igranje predstave odmah prvu večer nakon dvomjesečne zabrane rada", kazao je voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez Ivan Sajević.

S obzirom na donesenu novu, dopunjenu, naredbu kojom se dopušta javno okupljanje u zatvorenom prostoru uz osiguranje 10 metara kvadratnih prostora po osobi i poštivanje epidemioloških mjera, predstavu je gledalo 40 ljudi.

Sajević je naglasio da su se posjetioci pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog vlastite, ali i sigurnosti svih ostalih.

"Gradsko kazalište mladih Vitez je prvo u BiH koje је odigralo predstavu nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije virusa korona", zaključio je Sajević.

Predstava "Čistačice" komično prikazuje život dvije mlade djevojke koje su odlučile svoju sreću pronaći u Njemačkoj. Iako žele raditi nešto drugo, realnost ih prisiljava da čiste. One čiste hodnike i kuhinje, sobe i predsoblja, ali istovremeno čiste svoju savjest, međusobne odnose, probleme s kojima su došle i probleme s kojima se susreću. Metu li, pritom, ponešto i pod tepih?

Predstavu su režirali Bruno Grebenar i Marko Mirković, koji su i autori teksta, rađenog prema motivima komedije "Azilanti" Miroljuba Nedovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije