Fotografije koje vrijede hiljadu riječi i milione dolara

David Jojić

Prije četiri godine svijet je obišla vijest da je fotografija "Phantom" prodata na aukciji za nevjerovatnih 6,5 miliona dolara. Australijski fotograf Piter Lik, međutim, nikada nije ponudio ubjedljiv dokaz da je njegov pejzaž oborio rekord i postao najskuplji na svijetu. Kupac je, navodno, želio da ostane anoniman, što nije neobično, ali potvrde da je do transakcije zaista došlo nema. Donosimo vam listu najskupljih fotografija ikada prodatih. Neke od fotografija su u privatnom vlasništvu, dok su druge izložene u muzejima.

Vrati na vijest

Komentari 0

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".