Za kulturu BiH 330.000 evra

Na posljednjem konkursu "Kreativne Evrope" za zapadni Balkan organizacije i ustanove iz BiH su ostvarile veliki uspjeh. Šest organizacija iz BiH dobilo je grantove na ovom ...

Završena likovna kolonija "Lasta 2020"

Petnaesti saziv likovne kolonije "Lasta 2020" završen je u Laktašima izložbom slika i skulptura nastalih tokom njenog održavanja.

Ukradena slika Fransa Halsa iz 17. vijeka

AMSTERDAM - Slika holandskog slikara Fransa Halsa ukradena je iz malog muzeja u gradiću nedaleko od Utrehta, saopštila je danas policija.

U rodnoj kući Petra Kočića u petak otvaranje izložbe

U rodnoj kući Petra Kočića u Stričićima kod Banjaluke u petak će biti otvorena izložba, na kojoj će biti prikazani život i djelo ovog poznatog srpskog pisca.

Majkić: Kad je u modi žuta boja, moje su kreacije ljubičaste

Izložba "Architouch" samostalne umjetnice Ljiljane Majkić otvorena je juče u sarajevskoj galeriji Galerija Collegium artisticum.

Britanac osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pikasa

LONDON - Jedan muskarac osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pabla Pikasa, vrijednu 20 miliona funti, u umjetničkoj galeriji u Londonu.

Otvoren 55. "Kočićev zbor"

Izložbom fotografija velikog srpskog književnika Petra Kočića i njegove porodice, pod nazivom "Ruža u mećavi", autora Zorana Pejašinovića, u Banjaluci je večeras otvoren ...

Klada koja krije dvorce

Nije u pitanju specijalno osvjetljenje niti kompjuterska animacija. Riječ je o posebnom načinu rezbarenja drveta koji kao rezultat daje "sad ih vidiš - sad ih ne vidiš" dvorce.

Izložba "Architouch" umjetnice Ljiljane Majkić od sutra u Sarajevu

Izložba "Architouch" istaknute samostalne umjetnice Ljiljane Majkić biće otvorena sutra u sarajevskoj galeriji Collegium artisticum.

Edina Selesković: Sloboda je u našoj civilizaciji sve ugroženija

Edina Selesković, savremena bh. umjetnica međunarodne karijere, dobitnica je Svjetske nagrade za vizuelne umjetnike (World Citizen Artists Award), koju uručuje sedam cijenjenih ...

Sutra otvaranje humanitarne prodajne izložbe slika u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru će sutra biti otvorena humanitarna i prodajna izložba slika koju organizuju banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, Grad Prijedor i Muzej Kozare.

Izložbom fotografija sutra počinje "Kočićev zbor"

Program 55. "Kočićevog zbora" počinje sutra izložbom "Kočić i njegova porodica u fotografijama" autora Zorana Pejašinovića koja će biti otvorena u banjalučkom parku koji ...

Otvorena izložba ikona u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Izložba ikona u duborezu umjetnika Jasmine Senić Varga iz Šapca otvorena je u galeriji Kulturnog centra "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu.

Kulturni centri odupiru se posljedicama epidemije

ISTOČNO SARAJEVO - Kulturni centri na području Istočnog Sarajeva, uprkos teškim uslovima rada u vrijeme epidemije virusa korona, predano rade na održavanju svojih objekata ...

Otvorena likovna kolonija "Kotor Varoš 2020"

KOTOR VAROŠ - Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan otvorio je danas na Gradskom trgu Likovnu koloniju "Kotor Varoš 2020", koja je okupila 12 akademskih slikara i nadarenih ...