U Mostaru otvorena izložba "I sam si pesma"

Izložba "I sam si pesma" akademskog slikara i pjesnika iz Zrenjanina Rajne Krulj otvorena je u mostarskom Centru za kulturu u okviru 100. "Šantićevih večeri poezije".

Luvr obilježava 500 godina od smrti Da Vinčija

Pariški Luvr ove sedmice otvara novu izložbu posvećenu najpoznatijem slikaru u istoriji Leonardu Da Vinčiju, 500 godina poslije njegove smrti.

Bijenale umjetnosti minijature u Tuzli

Djelo "Arhiv moga oca" autora Andrea Schweera iz Njemačke dobitnik je nagrade "Aleksandar Aco Adamović" na ovogodišnjem 10. Bijenalu umjetnosti minijature koje je u nedjelju ...

U subotu izložba "Zemljotres u Banjaluci 1969"

Povodom obilježavanja 50 godina od katastrofalnog zemljotresa koji je 1969. pogodio Banjaluku, kao centralni događaj manifestacije u subotu će biti otvorena izložba pod ...

Kopola najavio snimanje novog filma većeg od kultne "Apokalipse"

Slavni američki reditelj Frensis Ford Kopola izjavio je da radi na ogromnom filmskom projektu o kojem razmišlja decenijama i smatra ga ambicioznijim od kultnog ostvarenja ...

Brazilski fotograf dobitnik nagrade za mir na sajmu u Frankfurtu

Dobitnik Nagrade za mir Njemačkog udruženja izdavača, najznačajnijeg priznanja koje se dodjeljuje na sajmu knjiga u Frankfurtu, je brazilski fotograf Sebastijao Salgado.

Otvorena izložba "Zadužbina Neimarević" u Mostaru

U okviru 100. Šantićevih večeri poezije, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru otvorena je izložba izabranih umjetničkih djela pod nazivom "Zadužbina Neimarević".

Večeras promocija monografije o "Jesenjem salonu"

BANJALUKA - U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske večeras, s početkom u 19 časova, biće promovisana monografija "Banjalučki Jesenji salon" autorke Sarite Vujković.