Jet set

Među oboljelima od virusa korona brojne poznate osobe

Među oboljelima od virusa korona brojne poznate osobe
Foto: N.N. | Među oboljelima od koronavirusa brojne poznate osobe

Broj zaraženih virusom korona u svijetu svaki dan je sve veći, a Covid-19 nije poštedio ni poznate i slavne iz svijeta politike, umjetnosti i sporta.

Kako je 19. marta objavila kraljevska palata, koronavirusom je zaražen princ Albert od Monaka, uz opasku da "njegovo zdravstveno stanje ne izaziva nikakvu zabrinutost".

Isti dan stigla je obavijest da je na virus korona pozitivan i glavni pregovarač EU-a za brexit, 69-godišnji Mišel Barnier, a potom je objavljeno da je Covid-19 napao i glavnog britanskog pregovarača za buduće odnose s Unijom Davida Frosta.

Sa virusom se suočavaju i dvije zvijezde čuvene serije "Game of Thrones": Indira Varma poznata po ulozi Elari Sand, i omiljeni crvenobradi lik Kristofer Hivju, koji se u seriji obreo u ulozi Tormunda Giantsbana.

Zbog korone su od 13. marta u izolaciji kanadski premijer Džastin Trudeu i njegova supruga Sofi.

Članovi vlada brojnih zemalja, poput Španije, Francuske, Velike Britanije, Irana, Australije, Poljske, Norveške, Maroka, Brazila, Burkine Faso, takođe su zaraženi.

Od nedjelje je u karanteni i njemačka kancelarka Angela Merkel nakon što se otkrilo da je doktor, koji ju je preventivno cijepio protiv pneumokoka - uzročnika upale pluća, zaražen virusom korona.

Nakon posjete Namibiji, od virusa Covid-19 je obolio predsjednik Bocvane Mokgvetsi Masisi.

Iz umjetničkih krugova je stigla vijest da je od opakog virusa u Parizu preminuo pjevač Aurlus Mabele, "kralj soukousa", moderne verzije kongoanske rumbe popularne diljem Afrike.

Mladi kanadski pjevač Leni Kim je u subotu objavio da je obolio od virusa korona, a dan nakon njega je istu vijest objavio i poznati španski tenor Placido Domingo navodeći da je "dobrog zdravlja".

Kamerunski saksofonist i legenda afro-džeza, 86-godišnji Manu Dibango, zbog virusa korona je hospitaliziran, objavljeno je prošle sedmice na njegovoj Facebook stranici.

I bivši holivudsku producent Harvei Veinstajn, nedavno osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnih nasrtaja, podlegao je Covidu-19.

Američki glumac Tom Hanks i njegova supruga, glumica i pjevačica Rita Vilson, oboljeli su prije dvije sedmice i u karanteni su u Australiji. U ponedjeljak su objavili da su "bolje".

Britanski glumac Idris Elba je vijest da je pozitivan na virus korona objavio 16. marta. Od tada je u izolaciji.

Čileanski pisac, 70-godišnji Luis Sepulveda koji živi u Španiji hospitaliziran je, a prve simptome je osjetio 25. februara.

Iz svijeta sporta stigla je u subotu vijest da je od virusa korona preminuo bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz.

Takođe zaraženo je više igrača Juventusa, među kojima su Blaise Matuidi i Paulo Diabla. Kao predostrožnost se u samoizolaciju povukao i njihov suigrač Kristiano Ronaldo.

Pozitivni na virus su i slavni igrač Milana, Paolo Maldini i njegov sin Daniel, napadač kluba iz Lombardije. U Fiorentini je pozitivno 10 osoba, a pozitivan je i trener engleskog Arsenala, Španac Mikel Arteta.

Pozitivan na virus je i prvi igrač njemačke Bundeslige Luca Kilian.

U 12 dana je od virusa korona oboljelo 14 igrača američke NBA lige, među kojima je i zvijezda "Brooklyna" Kevin Durant.

Zbog virusa je u četvrtak hospitaliziran i član francuske nacionalne reprezentacije u odbojci Earvin Ngapet koji igra u ruskom klubu Kazan. (Hina)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije