Horoskop

Brijanje britvom: Izgubljeni muški ritual

Brijanje britvom: Izgubljeni muški ritual
Foto: Ilustracija | Brijanje britvom: Izgubljeni muški ritual

Brijanje je nekad bio pravi muški ritual koji se pojavom električnih brijača i raznoraznih britvica s mnogostrukim oštricama pretvorio u potpuno sigurnu dnevnu rutinu koju obavljamo u nekoliko minuta.

Ti rituali polagano se gube, a pravi muškarci su vrsta koja polagano nestaje.

Način brijanja o kojem danas govorimo koristili su naši pradjedovi i možemo ga nazvati ultimativnim macho brijanjem. Oni nisu bili mekušci kao većina muškaraca danas, bili su pravi macho muškarci.

Brijanje klasičnom britvom najtemeljitije je brijanje koje možete isprobati. Naravno, možda će na početku postojati strah od poneke posjekotine, ali to je i najbolji dio ovog rituala, jer jednom kad svladate baratanje hladnom oštricom od nehrđajućeg čelika, nakon svakog brijanja osjećaćete se mnogo bolje u svojoj koži.

Ako se odlučite za ovaj način brijanja, nadamo se da ste strpljivi i imate mirnu ruku. Velika prednost kvalitetne britve je što će vam trajati doživotno, bez potrebe kupovanja skupih zamjenskih britvica. No, bitnija stvar je da ćete za ovaj način brijanja morati za sebe odvojiti malo vremena i brijanje pretvoriti u ritual koji će biti vaš trenutak opuštanja i priprema za svakodnevne probleme koji vas čekaju. U nastavku vam donosimo što će vam trebati ako se odlučite prijeći na ultimativno macho brijanje.

Britva

Na tržištu postoji velika ponuda. Mi vam donosimo britvu iz njemačkog grada Solingena koji je poznat kao "Grad oštrica". DOVO je kompanija koja proizvodi britve već više od 100 godina, a njihova klasična britva jedna je od najboljih koja se može naći na tržištu. Napravljena je od švedskog čelika i spremna je za upotrebu u trenutku kad je izvadite iz kutije.

Brusni kamen

Kao i svaku oštricu, britvu će ponekad biti potrebno nabrusiti, a da biste to učinili porebno je imati brusni kamen koji može biti prirodni ili napravljen od umjetnih materijala.

Kožni remen (strop)

Služi za održavanje oštrice, a na njemu se oštrica polira prilikom čega se skida i hrđa koja se pojavila u vrijeme dok je oštrica britve čekala sljedeću upotrebu.

Svakako preporučujemo da pogledate film koji vam donosimo u nastavku u kojem možete naučiti kako klasičnu britvu pripremiti za brijanje, te na koji način odraditi ovaj muški ritual s čim manje krivih poteza i ozljeda. I budite muškarci, ne odustajte već nakon prve posjekotine.

(macho.rtl.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije