Horoskop

Bvlgari predstavio najtanji sat na svijetu

Bvlgari predstavio najtanji sat na svijetu
Foto: Bulgari.com | Bvlgari predstavio najtanji sat na svijetu

Sve je ponovo potpuno u redu u svijetu vrhunskog časovničarstva, jer je brend Bvlgari ponovo preuzeo krunu stvarajući najtanji mehanički sat na svijetu, gubeći je prije nekoliko godina od strane kompanije Piaget.

Upravo predstavljeni Bulgari Octo Finissimo Ultra predstavlja jedno veoma "mršavo" remek djelo, stvoreno uz pomoć nezamislivo malog mehaničkog mehanizma koji pomaže da sat održava svoju ukupnu debljinu ispod dva milimetra.

U svega osam kratkih godina, italijanski luskuzni brend oborio je osmi unikatni rekord u svijetu satova sa svojim Octo Finissimo modelom, uključujući i one za najmanji hronograf ikada kreiran i najtanji perpertual kalendar na svih vremena. Sada, Octo Finissimo Ultra odnosi titulu najtanjeg mehaničkog sata sa svega 1,80 mm debljine, obarajući rekord koji je prethodno držao AUC model kompanije Piaget, koji je sam mjerio dva milimetra, za koje se smatralo da su nenadmašni.

Monohromatsko i peskirano titanijumsko kućište Bvlgari Octo Finissimo Ultra sata, oktagonskog je oblika i posjeduje 40 mm u obimu, brojčanik sa dva lica, opremljen odvojenim funkcijama za prikaz vremena kako bi se izbjeglo gomilanje kazaljki i dodavanje debljine časovniku. Naravno, mehanizam debljine žileta potpuno je izložen pogledu, jer jednostavno nema gdje da se sakrije, sa zadnjom stranom kućišta koja posjeduje duplu ulogu kao nosač mehanizma od Volfarm karbida.

Umjesto konvencionalne krune, kazaljke su postavljene na dva pljosnata nazubljena dugmeta u uglovima kućišta. Ovo je takođe i potpuno legitiman mehanizam, jer BVL180 može da otkuca 28.800 vph i posjeduje pedeset radnih sati rezerve. Sat takođe dolazi sa integrisanom titanijumskom narukvicom koja je debela svega 1,5 milimetara.

Osim uspjeha u kreiranju ovog rekorderskog časovnika, Bvlgari je stvorio predivno umetničko djelo besprekornim dizajnom, koji svakako privlači pažnju i interesovanje posmatrača čak i prije nego što saznaju njegov status. Octo Finissimo Ultra takođe posjeduje i QR kod laserski ugraviran u cev od nerđajućeg čelika na prednjoj strani, koji nakon skeniranja svim kupcima omogućuje pristup ekskluzivnoj NFT umjetnosti. Linija najtanjih satova na svijetu ograničena je na svega deset komada, od kojih je gotovo svaka jedinica definitivno već prodata.

(Muški magazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije