Horoskop

Četiri najkorišćenija kozmetička preparata u muškom svijetu

Četiri najkorišćenija kozmetička preparata u muškom svijetu
Foto: Hand photo created by drobotdean - www.freepik.com | Četiri najkorišćenija kozmetička preparata u muškom svijetu

Da me je prije par godina neko pitao šta koristim od kozmetike, odgovorio bih mu glasnim smejanjem, kaže novinar Men’s Health-a, Aleks Pijeroti.

"Sve osim tuširanja, zvučalo je previše smiješno. Pet godina od tada mnogo toga se promijenilo, pa tako, više nije tabu ako muškarac koristi preparate za hidriranje kože. Nije čak ni čudno ako vas interesuju pilinzi", dodaje on.

Evo koja 4 preparata u osnovi, koristi većina muškaraca:

1. SPF

Krema za sunčanje je odavno prestala da se isključivo vezuje za plažu. Ako probate da jedan dio lica namažete, a jedan ostavite nenamazan, već ćete dobiti blago osjenčene dijelove koji nisu bili pod zaštitom od UV zračenja. Kako biste izbjegli od bezazlenih do ozbiljnijih posljedica koje sunce može da ostavi na kožu, nije loše da ovi preparati postanu dio vaše jutarnje rutine.

Za one sa osjetljivijom kožom, preporučuju se mineralne, prirodne kreme za sunčanje, bez parfema.

Ne preskačite vrat i liniju do kose. Savjetuje se nanošenje kreme u debelim slojevima, samo ih dobro utrljajte.

2. Proizvodi za hidrataciju

Iako vam ovo možda zvuči previše kao "ženska stvar" – istina je da su ovi proizvodi mnogo potrebniji muškarcima. Kako je muška koža tvrđa i masnija, potrebnija joj je hidratacija. Osim toga, ublažićete i usporiti starenje kože pomoću ovih preparata.

Žene se na sastancima služe mnogo kompleksnijom šminkom, razmislite o tome.

3. Korektor

Došli smo do prizvoda koji je, ipak, i dalje isuviše tabu, jer je u pitanju šminka. Međutim, i tanak, neprimetan sloj korektora, daće vam samopouzdanje. Osim toga, muškarci kojima se divite i koje najčešće gledate na televiziji – mislite li da su zaista tako besprekorni kao što izgledaju?

4. Kreme i gelovi za područje oko očiju

Neispavan izgled i natečeni kapci su nešto što lako možete da riješite nanošenjem specijalnih gelova i krema za regiju oko očiju. Zahvaljujući ovim preparatima, ne morate da odgovarate na pitanje šta ste radili prethodne noći i zbog čega tako izgledate.

(menshealth.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije