Horoskop

Kako izabrati kožnu jaknu?

Kako izabrati kožnu jaknu?
Foto: N.N. | Kako izabrati kožnu jaknu?

Kožna jakna je sjajan način za izražavanje svog stila, a istovremeno je topla i izdrživa te bezvremenska i klasična. Kožna jakna je investicija koja će vam se sigurno isplatiti tokom godina.

One izgledaju dobro na većini muškaraca, a uz to pogodne su za različite prilike. Moraćete izabrati između vrste kože, boje, ali i pronaći kroj koji odgovara na sportski izgled, ali i na kravatu.

Dobra kožna jakna košta vjerovatno i nekoliko puta više nego "obična", no to nije nerazumna cijena kada razmislite o tome kako često i koliko dugo ćete nositi ovaj odjevni predmet.

Kožna jakna treba biti tačno širine ramena, nemojte kupovati prevelike. Jakne koje izgledaju kao da su izašle iz filmova 50-ih godina prošlog vijeka, te jakne sa previše modnih dodataka danas nisu u modi, zato radije potražite neku moderniju verziju kožne jakne.

No naravno to zavisi i o vašem stilu odijevanja.

Za poslovni izgled odaberite duže, ravne modele, vozite li motor, stilizirane motorističke jakne, a sportski izgled začinite rokerskom kožnom jaknom.

Odaberite pravu boju i kvalitetu kože. Iako je crna najpopularniji izbor, i sa smeđom sigurno nećete pogriješiti. Pogledajte boju jakne na prirodnom svjetlu jer ćete tek tako vidjeti koja je prava nijansa. Možete odabrati između mekanih jakni koje imaju tanju koži te malo debljih koje su sigurno izdržljivije. Antilop je još jedna mogućnost, ali zahtijeva više njege i pažnje.

Uvijek obratite pažnju na deklaraciju. Važno je da kožne jakne budu podstavljene prirodnim tkaninama kako bi bile ugodne za nošenje. Pazite kako je kožna jakna sašivena kako vam se ne bi rašila prilikom nošenja.

Kada spremate jaknu, nikada je nemojte motati kao majicu ili farmerke. Obavezno je stavite na široku, čvrstu i postavljenu vješalicu, jer ćete na taj način spriječiti da se pojave tragovi rastezanja. Odmah se pobrinite za mrlju ako se pojavi na vašoj kožnoj jakni. Ako ste u nedumici, odnesite jaknu u hemijsku čistionicu.

(emuskarac.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije