Muški kutak

Pratite nas na Google news

Koliko je opasno nehirurško povećanje penisa?

Koliko je opasno nehirurško povećanje penisa?
Foto: N.N. | Koliko je opasno nehirurško povećanje penisa?
N.N.

Uobičajno je da muškarci brinu o veličini svoje "muškosti". I pored toga što su brojna istraživanja pokazala da - veličina nije bitna, mnogi su istraživali kako da je povećaju.

Neki muškarci se podvrgavaju sredstvima za punjenje penisa u cilju povećanja veličine polnog organa postupkom koji je sličan botoksu, tečnosti se ubrizga u kožu.

Obično se hijaluronska kiselina ubacuje u tkivo koje se nalazi ispod osovine, odnono tijela penisa. Proces je nehirurški, pa ima tendenciju da bude jeftiniji od operacije uvećanja penisa. Troškovi se kreću od oko 1.500 funti, a operacija je oko 5.000 funti.

Kakav uticaj imaju fileri na veličinu penisa?

Suprotno mišljenju, postupak ne utiče na dužinu penisa. Ako postupak bude izveden uspješno, punila mogu da povećaju širinu za jedan do dva centimetara.

Ono što je bitno napomenuti je da ovi rezultati nisu trajni i da obično traju oko 18 mjeseci.

Da li su punila za penis sigurna?

Kao i kod svih kozmetičkih postupaka, i ovde postoje rizici, piše Dejli Star. Asif Munir, iz Udruženja uroloških hirurga Britanije, nije odobravao taj postupak.

"Svi ovi postupci povećanja uglavnom povećavaju opseg i to neće imati koristi za vašu dužinu, tako da funkcionalno neće poboljšati stvari", rekao je on za Bi-Bi-Si.

"Ako ništa drugo, to bi moglo dovesti do komplikacija koje će kasnije oslabiti njihovu seksualnu funkciju."

I pored upozorenja u vezi punila za penis, to nije spriječilo muškarce da ih koriste. Neki su zadovoljni rezultatima koje su dobili od injekcija i nisu vidjeli zabrinjavajuće sporedne efekte.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije