Horoskop

Muška moda: Karirano i vuna obilježiće hladnije dane

Muška moda: Karirano i vuna obilježiće hladnije dane
Foto: N.N. | Muška moda: Karirano i vuna obilježiće hladnije dane

Iako traje miholjsko ljeto, kada se i dalje možemo provlačiti u ljetnoj garderobi, uskoro će doći prava, kišna, hladna i vjetrovita jesen, koja će zahtijevati izvlačenje debelih džempera i toplih šalova iz ormana, a možda ne bi bilo loše ni da se ponovite kojim trendi jesenjim komadom.

Danas je i većina muškaraca modno osviještena, pa vole da se poigravaju garderobom i sklapaju neobične odjevne kombinacije. Ove jeseni svaki muškarac bi u svom ormaru trebalo da ima sljedećih nekoliko komada.

Karirano

Kariranu košulju vjerovatno ima svaki muškarac. A, vrijeme je da je reaktivirate. Možete je nositi ispod odijela, raskopčanu preko bijele majice, oko struka.... Karirana košulja je, ne samo sjajan komad garderobe, već može poslužiti i kao odličan aksesoar. Ne zaboravite ni druge komade koje možete nositi u ovom dezenu. Od kaputa, preko džempera, sve do čarapa.

Sivo vuneno odijelo

Kada birate odijelo, najvažnije je da obratite pažnju na kroj. Dobro skrojeno odijelo nešto je što svaki muškarac mora da ima. Za hladnije vrijeme odličan je izbor vuneno odijelo. Sivo ili teget odijelo sigurna su varijanta, koja je odlična nadgradnja za vašu savršenu odjevnu kombinaciju.

Štrikani džemper

Džemper je svakako neophodan komad u vašoj garderobi. Jednobojan džemper je sigurna varijanta, ali šareni komadi sa "prazničnim" motivima su veliki trend ove sezone. Nose se uži modeli, ali sa krupnijim pletenim radom.

Kardigan

Kardigan je džemper na raskopčavanje. Možda vam na prvu loptu neće djelovati kao neki muževan odjevni komad, ali zapravo, ispod sakoa, ili preko košulje, ne samo što će vas zagrijati, nego će biti i sjajna nadgradnja kako dnevne, tako i večernje varijante.

Detalji

Vrijeme je za kape, šalove i rukavice, pa ne propustite da iznosate sve svoje omiljene komade. Sada su popularni i šeširi, tako da, hrabriji momci, samo naprijed. Za one koji ne vole baš mnogo da eksperimentišu, veliki šal je siguran izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije