Muški kutak

Muškarci ubrizgavaju botoks u testise

Muškarci ubrizgavaju botoks u testise
Muškarci ubrizgavaju botoks u testise
N.N.

Botoks je godinama pravi hit među ženama, ali izgleda i da sve više muškaraca voli da se "druži" sa botoksom i odlaze na botoks tretman za, vjerovali ili ne - testise!

Tretman je nazvan scrotoks po skrotumu, kožnoj vrećici u kojoj su smješteni testisi, a muškarci mu se podvrgavaju jer žele da smanje bore na testisima i da ih učine glatkim i većim.

Cilj ponekad opravdava sredstvo, kažu pojedini koji dolaze na ovaj tretman, jer se ta metoda koristi i za sprečavanje prekomernog znojenja.

Korisna nuspojava jeste ugodniji seksualni život jer, kako kažu stručnjaci, tretman botoksom čini ovu zonu kod muškarc mnogo osjetljivijom.

Dr Džon Mesa, plastični hirurg koji je izveo više ovakvih tretmana na muškarcima, kaže za Men's Health da je postupak vrlo jednostavan.

"Postupak ubrizgavanja botoksa u testise relativno je jednostavan. To je osetljivije područje nego da stavljate botoks na primjer u lice... Zbog toga se prvo nanese specijalna krema na područje koje treba da utrne, a potom se ubrizga botoks u kožu testisa. To je onda bezbolan postupak", naglašava doktor.

Ovo bi trebalo pacijentima da osigura "naglašene testise" tri do četiri mjeseca nakon tretmana, a muškarce na ovo ohrabruju i urolozi. Oni koji se jednom podvrgnu ovom tretmanu žele da ga ponove čim efekat botoksa počne da popušta.

Ipak, ukoliko planirate potomstvo, nemojte ići na ovaj tretman. Ukoliko vam testisi izgledaju veće, to ne znači da ćete biti i plodniji. Naprotiv, može da se dogodi i da smanjite broj spermatozoida.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije