Horoskop

Šest koraka do savršene muške frizure

Šest koraka do savršene muške frizure
Foto: Ilustracija | Šest koraka do savršene muške frizure

Otkrijte šta je sve potrebno kako biste imali savršenu frizuru bogatu volumenom.

Bez dileme, dobra frizura uvijek utiče na smopouzdanje ljudi. Međutim često nam se događa da ne možemo da ostvarimo željeni izgled. Shodno tome, danas vam prestavljamo savjete o tome kao postići bolji volumen kose kroz jednostavnih šest koraka.

Prvi korak

Za početak operite kosu. Mnogo je lakše dodati volumen kosi kada je vlažna. Vodite računa da dobro isperete kosu i uvijek koristite kvalitetne šampone i regeneratore. Proizvodi koji su previše stari i kojima je istekao rok nisu dobro rješenje za zdravlje vaše kose.

Drugi korak

Zatim standardno koristite peškir da osušite kosu ali morate znati da kosa ne smije biti potpuno suva. Sve što trebate je da nežnim pokretima istrljate kosu.

Treći korak

Ovaj korak je važan ukoliko želite da pun volumen vaše kose. Koristite sprej za volumen kose, a frizeri prije svega preporučuju one na bazi morske soli. Oblikujte četkom izgled vaše frizure a potom nanesite sprej na kosu. Što više spreja na nanesete na kosu to će i volumen biti veći, mada ne biste trebali pretjerivati.

Četvrti korak

U četvrtom koraku koristite fen kako biste postigli željeni oblik frizure. Mnogi muškarci griješe izbjegavajući upotrebu fena i koristeći velike količine preparata kako bi oblikovali svoju frizuru. Upravo oblikovanjem kose fenom smanjićete upotrebu različitih proizvoda za kosu. Podesite fen na srednju temperaturu i maksimalnu brzinu pa ga usmjerite u pravcu oblika vaše željenje frizure. Kada osušite kosu promijenite funkciju na fenu sa toplog na hladno duvanje. Jednostavni trik profesionalaca za više volumena.

Peti korak

Sada je red na finalni proces oblikovanja frizure. Na tržištu postoje brojni proizvodi kao što su gelovi, paste, sprejevi i voskovi, ali stručnjaci u ovom polju preporučuju kreme na bazi gline. Ovaj proizvod je veoma gust a pogodan je za dodavanje teksture i oblikovanja kose. Manju količinu proizvoda nanesite na prste a zatim ga protrljajte na dlanu kako biste zagrijali sam proizvod koji nanosite na kosu.

Šesti korak

Na samom kraju kosu poprskajte klasičnim sprejom za čvrstoću kose za dodatnu oštrinu vašeg izgleda. To će takođe uticati da vaša frizura ostane postojana duže vremena. Ovaj princip dodavanja volumena i oblikovanja frizure posebno se preporučuje muškarcima sa tanjom kosom i onima koji nose popularne frizure poput undercuta i klasičnog pompadour stila.

(menshealth.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije