Horoskop

Šta žene zaista žele od muškaraca

Šta žene zaista žele od muškaraca
Foto: N.N. | Šta žene zaista žele od muškaraca

Ne zaboravljate godišnjicu braka, spuštate dasku na wc- školjci? Zaista pohvalno i lijepo, ali znate li šta žene zaista žele od muškaraca? Kada je seks najbolji? Istraživanja su pokazala da parovi stariji od 50 godina vole avanturistički seks!

Ako mislite da je riječ o fanstastičnom seksu ili odličnom smislu za humor, ostaćete razočarani.

Naime, istraživanje je pokazalo kako žene kod muškaraca, kao prioritet, traže dobrotu. Istraživanje je provedeno u organizaciji kompanija Clue, MyONE Condoms i Tanje Gerlach sa Sveučilišta Göttingen.

Tim je ispitao 68.000 osoba oba pola kako bi utvrdili koja je osobina ženama kod muškaraca najprivlačnija kada biraju partnera.

Jedna se ističe kao prioritet širom svijeta i u različitim kulturama, riječ je o ljubaznosti/dobroti.

Nakon toga, žene su kao poželjne osobine kod muškaraca navele podršku, inteligenciju, obrazovanje i samopuzdanje.

Sve su to osobine koje bi u "paketu" zadovoljile većinu žena kada traže partnera za cijeli život, navodi se. Atraktivno tijelo, vanjska ljepota i financijska sigurnost pojavili su se tek sporadično kao prioritet.

"Odličan seksualni život, smisao za humor, privlačni vanjski izgled i dubok novčanik padaju u sjenu ako je muškarac prema ženi grub, neugodan i ponaša se prema ženi ponižavajuće, " navodi se. Žene se jednostavno žele osjećati voljeno i da se njihovi muškarci prema njima odnose - lijepo!

(Večernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije