Horoskop

Želite izgledati kao Viking? Ovo je skandinavska muška frizura

Želite izgledati kao Viking? Ovo je skandinavska muška frizura
Foto: Ilustracija | Želite izgledati kao Viking? Ovo je skandinavska muška frizura

U antici muškarci su posebno bili odgovorni i briga za svoju kosu, posebno kada je riječ o sjevernim narodima. U to doba muškarci su smatrali frizurom i kosom lica indikator muževnosti, hrabrosti i hrabrosti, tako da su skoro svi muškarci nosili dugu bradu, brkove i kosu na glavi. Zašto samo nacionalna kosa Vikinga, koja je postala poznata širom svijeta.

Zbog činjenice da se moda za dugu kosu i debelu kosu lica vratila na četvrtu, mnogi muškarci su pokušali slično na svoj imidž. Zbog toga, stilisti su čak i identifikovali odvojenu grupu Viking muških frizura u savremenoj interpretaciji, tako da sada neuredni stil, debela i duga brada, kao i pletenice i repovi za muškarce mogu izgledati elegantno, moderno i brutalno.

Zahvaljujući brojnim filmskim serijama i filmovima u kojima su proslavljeni sjeverni narodi divljih ratnika, mnogi savremeni muškarci usvojili su karakteristike i karakteristike frizura i frizura u svojoj slici. Tendencija da imitira nikad nisu osudili stilisti, naprotiv, danas skandinavske frizure, ili bolje rečeno njihovo tumačenje na vrhuncu popularnosti. Najčešće, ovaj stil preferiraju mladići, samouvjereni kreativni ličnosti.

Za referencu! Odlične karakteristike Viking stila su maksimalna prirodnost kose i dlake lica, zanimljiv stil i frizure.

Frizura može biti na nekoliko načina:

Kratke verzije sa obrijanim dijelovima. Čovjek može obrijati jedan ili oba hrama tako što završi bočnu podjelu kose, kao i potpuno pokrivajući zadnji dio glave, češljajući kosu naprijed do lica.

Šišanje sa srednjom duljinom sa preparkicama i debelom, debelom bradom. U ovom slučaju, kosa je često slobodna, ali recimo tkati pletivo, kao i prisustvo obrijanih područja.

Duga kosa sa debelom bradom. Ovaj stil je najpopularniji među ljubiteljima skandinavske ere. Duga brada se može upletiti u jednu ili više pletenica, držeći prstenje. Kosa se takođe nosi i oslobađa i sakuplja se u pletenicama, dredokama, repovima.

Skandinavski stil je takva estetika "divlje" i opuštene muške slike, koja daje brutalnost, muževnost i čak određenu agresivnost prema izgledu. A popularnost istorijskih filmova i TV emisija samo podstiče interes muškaraca u ovom stilu, zbog čega se egzotične Viking frizure sve više pojavljuju na sjajnim časopisima i među muškarcima širom svijeta.

Moderne skandinavske frizure za muškarce

Pošto Viking šišanja zahtjevaju maksimalnu dužinu dlaka, kako na glavi, tako i na bradi, u savremenoj interpretaciji može biti nekoliko opcija za stajling. U prvom ostvarenju, kosa se može slobodno osloboditi, valovita ili ravna. Druga opcija prihvata prikupljanje kose u pletenicama koje su sjeverni narodi toliko voljeli. Danas su pletene pletenice na bradi i dreadlocks na glavi veoma popularne.

Postoji i nova poboljšana verzija frizera u ovom stilu - sakupljanje greda na glavi, kao i čvrst rep. Ova opcija je dobro kombinovana sa klasičnim ili sportskim stilom u odjeći, ali takođe naglašava naglasak na dlaku lica. Mladi momci takođe mogu ukrasiti kosu ili bradu na licu sa posebnim dodacima i dekoracijama u ovom stilu, na primjer, sa brazdnim prstenovima ili elastičnim trakama sa lobanjama.

Ko je pogodan?

Prirodni frizovi za muškarce sa skandinavskim korenima u početku su izazvali zbunjenost od strane modernog društva, ali istorija objašnjava osobine slika ovih naroda. Poslije puštanja brojnih filmova i TV emisija sa istorijskom pločom, stil Vikinga postao je vrhunac popularnosti među ljudima širom svijeta. Najbolje od svega, ove frizure odlaze kod muškaraca s malo zakrivljene i guste kose svijetlih nijansi.

Postoje granice starosti, za muškarce starije od 40 godina, takva slika će stari. Pored toga, morate da shvatite da je duga kosa, iako na razbacanim i neobičnim načinima, danas izgledati zdravo i prirodno. Zbog toga su rasklapanje završene, prekomerna suva ili mast od dlake, peruti i drugi problemi na šišanju u stilu Vikinga su neprihvatljivi. Takođe, sa više od 50% sivih majstora za kosu ne savetuju muškarce da pokušaju u sličnom stilu.

Prilikom izbora savršene slike dovoljno je čovjeku da pogleda fotografije Viking frizura da bi cijenio boju i ljepotu ovog stila.

Zaključak

Muške frizure Vikinga moraju biti odabrane prema nekoliko kriterijuma, naime, starost, opšti stil čovjeka, struktura, dužina i sjenka kose, način života i profesionalna aktivnost. Najčešće, izdužene frizure sa debelom bradom idu u apsolutno sve mlade muškarce, ali u uglednom dobu, prekomerna vegetacija u tandemu sa sjajnom kosom može vizuelno stariti čovjeka.

(bs.hemale.club)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije