Scena

Zbog srpskog repera nastao haos pred zagrebačkim klubom (VIDEO)

Zbog srpskog repera nastao haos pred zagrebačkim klubom (VIDEO)
Foto: Facebook / Mamin Blog | Zbog srpskog repera nastao haos pred zagrebačkim klubom (VIDEO)

Stefan Đurić, mnogima poznatiji kao Rasta, nastupao je u klubu "The Best" na zagrebačkom Jarunu u petak naveče. Nastup je izazvao popriličan haos ispred kluba. Naime, prema objavama na društvenim mrežama, pred ulazom je ostalo više stotina ljudi, od kojih su mnogi bili tinejdžeri.

Srpski je reper izazvao je golemo zanimanje publike i brzo rasprodao koncert u "Bestu", ali organizator Art Music Adria zabranio je ulaz mlađima od 16 godina. S obzirom na to da je velik dio publike bio mlađi od propisane starosti, satima su ostali čekati u dugoj koloni.

Djecu, tvrde roditelji na društvenim mrežama, niko nije obavijestio o pravilima. Zbog situacije je, prema tvrdnjama roditelja, morala reagovati i policija. O svemu su mediji poslali upit zagrebačkoj policiji, a odgovor će objaviti kad ga dobiju. 

Prema objavama na Facebook stranici "Mamin blog", ispred jarunskog "Besta" zavladala je prava pometnja. Karte su se prodavale putem sistema Entrio, ali nigdje, kažu, nije bila navedena određena starosna granica za ulazak u popularni jarunski klub.

Prema gore spomenutoj Facebook stranici, ono što je uzrokovalo strahovitu gužvu na ulazu u klub je činjenica da su djeca tek na ulazu saznala da moraju imati "minimalno 16 godina da bi išla na koncert".

@buljacema. #rasta #fyp #goviral #thebest ♬ original sound - ema

Nadalje, kako stoji u objavi na Facebooku, "pojedina djeca od 12 i 15 godina nisu uspjela ući u klub, uprkos čekanju od dva sata i činjenici da su bili u pratnji roditelja". Snimci objavljeni na društvenim mrežama ipak otkrivaju kako je klub bio krcat.

Jedna majka je bila šokirana ponašanjem klupskih redara i organizacijom događaja. "Bila sam ispred kluba u 21 sat, smrzavala se vani do ponoći, hrpa klinaca je bila očajna", opisala je situaciju u komentarima u grupi.

Dodala je kako je njena kći posebno bila razočarana postupanjem redara, koji su "šutirali klince i bili užasni". Prema snimcima poruka, šokirana majka razočaranog djeteta je došla po svoju uplakanu kći u 00.15 sati, nakon što je njeno dijete situaciju opisalo kao "blagi haos".

U istim porukama piše da je ubrzo pred klub "Best" stigla i policija u civilu, ali i nekoliko vozila interventne policije. Prema "Maminom blogu", "djeca su vani razočarano plakala, s nestrpljenjem su čekali da vide Rastu, a na kraju su uplakani išli doma".

Iako su se vrata kluba otvarala u 22 sata, Rasta je na binu izašao u jedan sat nakon ponoći. Autorka "Maminog bloga" je pokušala kontaktirati organizatore, ali neuspješno jer su njen profil, tvrdi, blokirali i tako onemogućili slanje poruka ili bilo kakvu interakciju.

Ali, iako su mnogi roditelji bili zgroženi situacijom, javili su se i oni koji razumiju stav organizatora koji u klub nije puštao djecu mlađu od 16.

"U potpuno se slažem s vlasnikom lokala. Nemaju što mlađi od 16 godina raditi u noćnom klubu ili bilo gdje poslije 22 sata bez pratnje roditelja. Takav je zakon. I vlasnik je ispoštovao zakon. Jer da je došla policija, on bi dobio kaznu. Da se bar više lokala drži zakona, ne bi se klinci opijali i radili sr***a", piše u jednom komentaru koji je izazvao brojne reakcije.

"Vama je normalno da su vam djeca od 12 i 15 godina usred noći vani na koncertu jedne takve spodobe? Da im je idol narkoman iz Srbije? Stvarno ne razumijem ova nova vremena", napisao je drugi komentator.

Iz "Besta" su se javnosti obratili putem Instagrama. Na storiju su naveli kako oni "nemaju nikakve veze s kartama". "Podsjećamo kako je The Best Venue Hall iznajmio prostor organizatoru eventa te nemamo nikakve veze s kartama", napisali su, prenosi "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije