Horoskop

Astrolozi otkrivaju šta donose pomračenja Mjeseca i Sunca u oktobru

Astrolozi otkrivaju šta donose pomračenja Mjeseca i Sunca u oktobru
Foto: Pixabay | Astrolozi otkrivaju šta donose pomračenja Mjeseca i Sunca u oktobru

Vjeruje se da ovi kosmički događaji, bilo da je pomračenje Mjeseca ili Sunca, utiču na pojedince svih znakova zodijaka.

Prvo pomračenje, pomračenje Sunca dogodiće se u subotu, 14. oktobra. Samo 15 dana kasnije, 29. oktobra, posljednje pomračenje u godini, pomračenje Mjeseca, krasiće nebo, piše Asto Sage.

Pomračenje Sunca 2023. poznato kao Vatreni prsten, predstavljaće sunce koje liči na prsten, jer će oko 91 % njega biti zaklonjeno Mjesecom.

Pomračenja Sunca se dešavaju kada Mjesec prođe između Zemlje i Sunca, bacajući sjenku na Zemlju. U indijskoj astrologiji, pomračenje Sunca se smatra moćnim vremenom za duhovno razmišljanje i čišćenje.

Štaviše, vjeruje se da se tokom pomračenja Sunca, negativne energije privremeno raspršuju, što ga čini povoljnim periodom za meditaciju. U ličnim horoskopima, pomračenje Sunca može značiti transformativne životne događaje ili početak novih poglavlja.

Značenje pomračenja Mjeseca

Pomračenja Meseca nastaju kada Zemlja prođe između Sunca i Mjeseca, uzrokujući da Zemljina senka pada na površinu Meseca. Ovakva pomračenja su trenuci emocionalne i psihološke refleksije.

Štaviše, vjeruje se da potisnute emocije i neriješeni problemi mogu isplivati na površinu tokom ovog vremena, pružajući priliku za isceljenje i otpuštanje.

Slično pomračenjima Sunca, pomračenja Mjeseca su takođe značajna za duhovne prakse. Iz astrološke perspektive, pomračenja Mjeseca mogu uticati na lične odnose, često otkrivajući skrivene tenzije ili dovodeći do promena u partnerstvima, piše Astro Sage, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije