Zanimljivosti

Ko je "srpska plesačica" koja prestravljuje TikTok? (VIDEO)

Ko je "srpska plesačica" koja prestravljuje TikTok? (VIDEO)
Foto: TikTok / Printscreen | Ko je "srpska plesačica" koja prestravljuje TikTok?

TikTok je možda kuća bezbrojnim plesnim trendovima, ali najnoviji "hit" daleko je od vaše uobičajne viralne plesne rutine. Umjesto da gledaju Čarlija D’amelija koji se zabavlja uz Krisa Brauna, korisnici sada užasnuto gledaju otvorenih usta u “srpsku damu” koja noću pleše na ulici.

Isječak jezive figure zaludio je platformu društvenih medija, iznjedrivši bezbrojne parodije i pokrenuvši neizbježne detektivke na tastaturi.

Ali, dok se čini da su neki gledaoci odlučni riješiti misteriju ko je ili šta je ovo, drugi jednostavno uživaju u njegovoj jezivosti.

Videozapis je u februaru objavio račun bez biografije, nazvan samo "@aatc13".

Snimak, snimljen s prozora koji ima pogled ka ulici, naslovljen je "oprezno momci", dodajući tagove "#dancingladyserbia" i "#horor".

Video je pogledan više od 77.4 miliona puta i skupio više od 6.4 miliona lajkova i 150.000 komentara.

Neki TikTokeri uhvatili su se za faktor straha, a jedan je napisao: "Zamislite da se okrene i vidi vas na prozoru", dok su drugi snimili košmarne rekreacije u kojima se plesačica okreće i počinje trčati prema kameri.

@aatec13 be careful guys #serbia #dancingladyserbia #horror #zvezdara ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

U međuvremenu, drugi su omalovažili cijelu stvar, pretvarajući je u "takmičenju" - tj. "kada želiš ići u WC, ali ti učitelj ne dopušta" - ili ističući da je zloslutna prateća pjesma ono što zaista čini to je zastrašujuće.

A ako pogledate neke od pop-spinoffova, oni imaju poentu:

Pa ipak, iako video trenutno kruži zahvaljujući postu "@aatc13", snimak nije nov. Zapravo, urbana legenda je prvi put nastala zahvaljujući izvještajima lokalnih medija 2019. godine.

Tada su očevici u beogradskoj opštini Zvezdara rekli da je žena u narodnoj nošnji viđena kako iskače pred automobile i ljude, mašući nožem i prijeteći.

Neidentifikovani napadač, za kojeg su svjedoci rekli da izgleda kao psihički bolesnik, očigledno je lutala prometnom ulicom u blizini bolnice i kamera ju je uhvatila kako juri za prolaznicima.

Prema riječima jednog studenta medicine koji je vidio njenu reakciju, najveći strah stanovnika bio je da će napasti dijete ili trudnicu koja ne bi mogla brzo pobjeći.

Pitanje je sada: Da li je ikada uhvaćena? Ili se vratila svojoj opasnoj misiji i svom plesu...?

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije