Scena

Djeca preminulog pjevača nezadovoljna testamentom podnijela tužbu

Djeca preminulog pjevača nezadovoljna testamentom podnijela tužbu
Foto: N.N. | Djeca preminulog pjevača nezadovoljna testamentom podnijela tužbu

Biološka djeca francuskog pjevača Džonija Holideja koji je preminuo prije dva mjeseca u Parizu, odlučila su da ospore očev testament prema kojem sva imovina pripada njegovoj supruzi Letisiji.

Ćerka Lora Smet najavila je sudski spor nakon otvaranja testamenta u kojem se navodi da cijela imovina i autorska prava na njegovu muziku idu supruzi Letisiji prema zakonu u Kaliforniji gdje je pjevač živio posljednjih godina i sastavio testament.

Advokati su rekli da Lora Smet ima pravo na tužbu jer prema francuskom zakonu ona ima pravo na dio nasljedstva kao biološko dijete. Njoj se pridružio polubrat David Holidej, takođe biološki sin muzičara.

Prema navodima testamenta, u slučaju smrti Letisije svu imovinu nasljeđuju njihove dvije usvojene ćerke, Žad i Džoj.

Holidej (74), kojem je organizovana velika komemoracija na kojoj je prisustvovao i govorio francuski predsjednik Emanuel Makron, sahranjen je po sopstvenoj želji na ostrvu Sveti Vartolomej na Malim Antilima, gdje je imao imanje.

Muzičar, kome je pravo ime bilo Žan-Filip Leo Smet​ i koji je važio za francuskog Elvisa Prislija, izdao je oko 50 albuma koji su prodati u 100 miliona primjeraka.

Holidej je bio pet puta u braku. Sina Davida rođenog 1966. dobio je u braku s pjevačicom Silvi Vartan, a Loru rođenu 1983. u braku s glumicom Natali Baj.

Holidej i Letisija imaju dvije ćerke usvojene iz Vijetnama, a u braku su bili oko 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije