Scena

Kim Kardašijan spasila žensku fudbalsku ekipu iz Avganistana

Kim Kardašijan spasila žensku fudbalsku ekipu iz Avganistana
Foto: Instagram | Kim Kardašijan spasila žensku fudbalsku ekipu iz Avganistana

Neprofitno američko udruženje Tzedek je, u saradnji s britanskim fudbalskim klubom i rijaliti zvijezdom Kim Kardašijan (41), pomoglo članicama ženskog avganistanskog fudbalskog tima da doputuju u Veliku Britaniju.

Moše Margareten, osnivač udruženja, i ranije je sarađivao sa Kim, u vezi reforme krivičnog pravosuđa u SAD-u.

Ovaj put Kim je sa svojim brendom SKIMS finansirala let kojim su u London doputovale članice fudbalskog tima i njihove porodice.

"Nakon samo sat vremena od našeg Zoom poziva, dobio sam SMS u kojem je pisalo da Kim želi da finansira taj let", otkrio je Margareten.

Avion je prevezao više od 30 tinejdžera i njihove porodice, pa je ukupan broj ljudi koji je tim letom doputovao oko 130.

Putnici iz Avganistana provešće 10 dana u karantinu zbog aktualne pandemije virusa korona, prije nego što započnu novi život u Velikoj Britaniji. Engleski prvoligaš Leeds United takođe im je ponudio pomoć.

Otkad je Kabul pao u ruke talibana, Velika Britanija i druge zemlje hitno su evakuisale na hiljade Avganistanaca. Zbog straha za sigurnost, na stotine sportistkinja napustilo je tu zemlju.

"Mnoge od tih porodica napustile su svoje domove kada su talibani preuzeli vlast. Njihove kuće su spaljene. Neke od članova njihovih porodica ubili su ili odveli talibani. Dakle, opasnost i nivo stresa bili su vrlo visoki i zato je za njih bilo vrlo bitno da napuste Avganistan", rekla je Halida Popal, bivša kapetanka avganistanske ženske reprezentacije koja je predvodila evakuaciju sportistkinja, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije