Scena

Lukas priznao napad, određen mu pritvor i izrečena kazna

Lukas priznao napad, određen mu pritvor i izrečena kazna
Foto: Ilustracija | Lukas priznao napad, određen mu pritvor i izrečena kazna

Pjevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, osuđen je danas, prema sporazumu sa tužilaštvom, na uslovnu kaznu od 10 mjeseci zatvora sa rokom provjere od tri godine zbog prebijanja supruge Sonje odnosno zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Lukasu je istom odlukom izrečena zabrana prilaska supruzi od godinu dana i šest mjeseci.

Brzom reakcijom Trećeg osnovnog tužilaštva, Lukas je danas nakon hapšenja oko 13 sati po povratku sa puta, saslušan u tužilaštvu gdje je djelimično priznao djelo.

Nakon što je saslušana i njegova supruga koja tvrdi da ju je udario nogom u butinu i rukom u potiljak, Lukas je zaključio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom za kaznu 10 mjeseci zatvora, uslovno na tri godine i zabranom prilaska od godinu i šest m,eseci, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

U istom danu, sud je potvrdio presudu koja je odmah postala pravosnažna, dodao je Marković.

Podsetimo, Vuksanovićeva je prijavila supruga za fizički napad, a za B92 je nezvanično potvrđeno da je u policiji kazala da ju je, između ostalog, suprug udario pesnicom u glavu, što Vuksanović negira.

Za nasilje u porodici su zaprećene kazne od tri meseca do tri godine zatvora, a u slučaju da su nastupile teške telesne povrede kazne su i do deset godina zatvora.

U međuvremenu, Lukas je na društvenoj mreži Facebook napisao prijetnje bivšoj supruzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije