Scena

"Megan primala prijetnje smrću prije selidbe u Kaliforniju"

"Megan primala prijetnje smrću prije selidbe u Kaliforniju"
Foto: Tanjug/AP arhiva | "Megan primala prijetnje smrću prije selidbe u Kaliforniju"

Dok su živjeli u Ujedinjenom Kraljevstvu princ Heri (38) i njegova supruga Megan Markl (41) bili su često izloženi raznim prijetnjama, a najviše internetskim.

O njihovoj situaciji je progovorio Neil Basu, uskoro bivši pomoćnik načelnika za specijalne operacije metropolitanske policije

Basu je nedavno dao ostavku na to mjesto, a u velikom intervjuu za Channel 4 News ispričao je da je Mehan tokom života u Velikoj Britaniji dobivala mnoge prijetnje, od kojih su neke bile "odvratne i vrlo stvarne". 

Basu je izjavio da se Megan, zbog količine i sadržaja prijetnji koje je dobivala, osjećala kao da joj je život cijelo vrijeme u opasnosti.

"Godinama sam javno govorio o prijetnji ekstremno desničarskog terorizma u ovoj zemlji. Da ste vidjeli ono što je napisano i da ste to primali, osjećali biste se ugroženo cijelo vrijeme", rekao je Basu koji je s timom istraživao prijetnje prema Markl i progonio ljude koji su bili umiješani.

On je bio uvjeren da je opasnost po Meganin život bila stvarna.

"Imali smo timove koji su to istraživali. Ljudi su procesuirani zbog tih prijetnji", rekao je u intervju. Megan i Heri su napustili Ujedinjeno Kraljevstvo i preselili u SAD, u Kaliforniju, 2020. godine. Jedan od glavnih razloga bila je upravo sigurnost njihove porodice, što su stalno isticali.

Takođe, u raznim intervjuima oboje su govorili o rasizmu, pa i onom u samoj kraljevskoj obitelji što je u Velikoj Britaniji i kući Windsor izazvalo golem šok. Kritičari su ih optužili za pretjerivanje i što se tiče prijetnji i što se tiče rasizma.

U dokumentarcu "The Me You Can‘t See", princ je ispričao da se bojao za Meganin život zbog toga kako su se paparazzi ponašali prema njegovoj majci, princezi Dijani, sve do kobne saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila život.

"Moju su majku progonili do smrti dok je bila u vezi s nekim ko nije bio bijelac i pogledajte kako je to završilo. Želite razgovarati o istoriji koja se ponavlja? Oni neće stati dok Megan ne umre", rekao je tada Heri. 

(24sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije