Scena

Sestre iz Hrvatske ljepotom osvajaju svijet i jure plasman na OI

Sestre iz Hrvatske ljepotom osvajaju svijet i jure plasman na OI
Foto: Instagram | Sestre iz Hrvatske ljepotom osvajaju svijet i jure plasman na OI

Sestre Ivana i Josipa Jurković su evropske i svjetske juniorske prvakinje u veslanju iz 2017. godine, a od nedavno veslaju zajedno u dublu i vjeruju da se već ove godine mogu plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Tempo uspješnih veslačica itekako je naporan, a u Hrvatskoj uvjeti slabiji nego li dalje.

"Treniramo dvaput dnevno, a petkom i nedjeljom popodne imamo pauzu. To je 4-5 sati rada svaki dan u prosjeku, a ponekad treniramo i kod kuće. Tijekom zime imamo zaista svakakve treninge – od bicikliranja, planinarenja itd. Evo sada smo se vratile sa skijaških priprema gdje smo dosta podizale kondicijsku formu skijaškim trčanjem. U odnosu na većinu ostalih zemalja koje tijekom cijele godine veslaju, mi smo osuđeni na praktički samo tri mjeseca veslanja i onda opet sve ispočetka – treninzi u zatvorenom, teretana...", pojadale su se djevojke, prenosi "24sata.hr".

Odnedavno veslaju same u čamcu, u dublu, te ističu kako su to oduvijek htjele.

"Prošle godine Josipa je imala prednje mjesto u čamcu, a ove godine smo se zamijenile i tako nam više paše. Ja sam viša i imam veće poluge, a ona je stvarno jaka i tako su nam se idealno poklopili zaveslaji", kaže Ivana.

Otac im se bavio veslanjem, a majka plivanjem, a one su krenule s rukometom, ali u veslanje krenule na nagovor prijateljice.

"Probali smo praktički sve sportove, a rukometom smo se bavili pet godina kada smo se u petom razredu osnovne škole na nagovor prijateljice odlučile probati veslanje. Odmah nam se svidjelo i već smo na prvom natjecanju osvojili medalju i odlučili ostati u veslanju tako da možemo reći da nije bilo prijateljice možda ni nas ne bi sada bilo ovdje ha, ha", kažu sestre.

Osim sportskim uspjesima, Ivana i Josipa se izdvajaju ljepotom i zanosnim tijelima.

Tako njihove objave na društvenim mrežama nailaze na veliko oduševljenje pratilaca.

A zašto - možete da pogledate u galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije