Scena

Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je stradao Šaulić bio pod dejstvom alkohola i droge

Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je stradao Šaulić bio pod dejstvom alkohola i droge
Foto: Arhivska fotografija | Turčin koji je izazvao nesreću u kojoj je stradao Šaulić bio pod dejstvom alkohola i droge

Turčin Alsin Levent (35), koji je 17. februara izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić i dalje se nalazi u istražnom zatvoru.

Prema posljednjim informacijama, Alsin Levent je u trenutku kada se nesreća dogodila bio pod dejstvom alkohola i droge.

"Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis)",  rekao je državni tužilac iz Bilefelda Kristof Makel, prenose Novosti.

Prema najavama iz Državnog tužilaštva u njemačkom gradu Bilefeldu, pitanje je dana kada će biti kompletiran izvještaj o udesu na autoputu dva, kod isključenja za Gitersloh. Državni tužilac Kristof Makel kaže da će javnosti tada biti dat i sud vještaka o uzroku tragedije koja je odnijela dva života. Pored legendarnog pjevača Šabana Šaulića poginuo je i njegov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško povrijeđen.

Vozač mazde”Alsin Levent optužen je za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku sproveden je u istražni zatvor.

"Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu", rekao je novinar regionalng dnevnog lista koji je izvještavao o ovoj tragediji, Karsten Borgmajer.

"Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i ljekari hitne pomoći upravo su napuštali mjesto udesa. Povrijeđeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje", dodao je on.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije