Gadgets

Hubblephone djeluje kao telefon iz budućnosti

Hubblephone djeluje kao telefon iz budućnosti
Foto: N.N. | Hubblephone djeluje kao telefon iz budućnosti
N.N.

Mislite da iPhone X ima sve? Sve dok ne ugledate ovaj ludi pametni telefon koji posjeduje 3 displeja, 2 procesora, 4 kamere i cenu od $2749.

Pametni telefon koji stiže iz nekadašnje kompanije Turing Robotics Industry, definitivno zaslužuje svu našu pažnju. Kompanija je u međuvremenu promijenila naziv i sada se zove Turing Space Industry, pa se mnogi pitaju kakve veze ova kompanija ima sa smart tehnologijom, odnosno telefonima.

 Odgovor leži u njihovom konceptu smart telefona koji je nazvan HubblePhone. Jasna je asocijacija na svemirski teleskop Habl.

Turing HubblePhone ima preklapajući dizajn i telo koje je praktično cijelo ekran.

Tijelo telefona ima glavnu platformu sa 11.81-inčnim 4K ekranom koji se prostire od prednje do zadnje krivine preko šarke u kojoj se nalazi mamutska kamera od 60 megapiksela sa optičkim zumom od 15X. "Gornji nivo" ima dva pojedinačna HD ekrana na prednjoj i zadnjoj strani, svaki mjeri preko pet centimetara i ima tri kamere od 12 megapiksela.

Telefon će pokretati Snapdragon 855 sa 8 GB RAM memorije, a posedovaće 256 GB skladišta "po platformi". Praktično, to su u osnovi dva ultra moćna pametna telefona povezana okretnom šarkom. Dve platforme će imati i svoje zasebne baterije od 2,800 mAh i 3.300 mAh, za gornju i glavnu.

Aplikacija koja koristi najnovija tehnološka dostignuća moći će da skenira vašu pojavu i da je zatim u obliku 3D objekta prenese u fizičko okruženje primaoca! Budućnost je stigla i zove se HubblePhone.

Ovaj nevjerovatan pametni telefon ima podjednako nevjerovatnu cijenu od $2.749, a u prodaji se neće naći prije juna 2020. godine.

Zbogom iPhone telefonima, ionako su postali dosadni, jer u poređenju sa Hubble telefonom djeluju kao igračke.

(NN/luxlife.rs)

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije