Gadgets

Zbog fabričke greške "Apple" će besplatno mijenjati "Iphone 8" telefone

Zbog fabričke greške "Apple" će besplatno mijenjati "Iphone 8" telefone
Foto: Ilustracija | Zbog fabričke greške "Apple" će besplatno mijenjati "Iphone 8" telefone
N.N.

"Apple" je objavio da neki "Iphone 8'' telefoni imaju fabričku grešku, koja može da dovede do različitih problema u radu. Iako nije u pitanju raširena pojava, primijećeno je da neki "Iphone 8" telefoni koji su prodati između septembra 2017. godine i marta ove godine imaju problem sa matičnim pločama.

Zato je kompanija odlučila da otvori "Logic Board Replacement Program".

Prema rječima zvaničnika iz kompanije, u pitanju je samo mali procenat ovih telefona koji su se u prodaji našli u prvih šest mjeseci nakon izbacivanja na tržište. Ti telefoni imaju fabrički defekt, koji može da dovede do restartovanja, zamrzavanja ili nemogućnosti uključenja.

Problem je uočen samo na ''Iphone 8'' modelima (ne i na "Iphone 8 plus"), a vlasnici ovih telefona koji su ih kupili u pomenutom periodu mogu da provjere na sajtu "Apple" sajtu da li se njihovi uređaji nalaze u ovoj grupi.

Ukoliko je to slučaj, "Apple" će zamijeniti telefon besplatno. Pri tome potrebno je obratiti pažnju, da ako na telefonu postoje neka fizička oštećenja (na primjer slomljen ekran), ona moraju da budu popravljena (po regularnom cjenovniku), prije nego što se izvrši zamjena telefona.

Akcija će trajati dok ne istekne tri godine od početka prodaje ''Iphone 8'', a korisnicima kojima se zamijene telefoni neće se produživati garancija.

(PC Press, Novosti)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije