Internet

Google predstavio Google One

Google predstavio Google One
Foto: N.N. | Google predstavio Google One
N.N.

Google je objavio odlične vijesti za sve korisnike Googleove usluge za pohranu podataka – predstavljena je nadograđena opcija Diska nazvana Google One koja dolazi s novim pretplatničkim planovima i mogućnostima.

Trenutno, ako želite nadograditi prostor na Googleovom Disku dostupne su dvije opcije – za 100GB prostora u oblaku cijena iznosi otprilike 4 marke mjesečno, odnosno oko 48 km  godišnje, dok se za 1TB prostora treba platiti oko 20-ak mjesečno, odnosno 869 dolara unaprijed za godinu dana korištenja ove usluge.

Trenutnim pretplatnicima koji koriste jedan od ova dva plana tokom sljedećih mjeseci pojaviće se nove mogućnosti pretplate – cijena za 100GB iznosit će 1,99 dolara, dodan je novi 200GB plan za koji će cijena iznositi 2,99 dolara, dok će trenutni plan od 1TB zamijeniti novi 2TB plan čija će cijena biti jednaka kao i za 1TB (9,99 dolara u SAD-u), dakle za istu cijenu korisnici će dobiti dvostruko više prostora za pohranu podataka.

Ako već koristite plan od 1TB, Google će vam uskoro besplatno dodati još jedan TB, a što se tiče ostalih planova većih od 1TB njihova će cijena ostati ista – 10TB za 99,99 dolara mjesečno, 20TB za 199,99 dolara te 30TV za 299,99 dolara mjesečno.

Ovaj prostor u oblaku dijeliće Googleovi servisi Disk, Gmail i Google Photos, a velika novost je što će se ovi planovi za pohranu podataka moći dijeliti sa do pet članova porodice – svako će dobiti vlastiti privatni prostor za skladištenje kao i ostale prednosti koje donosi Google One, a naplaćivaće se samo jedan plan.

Te nove prednosti koje će Google One omogućiti korisnicima uključuju jednostavni pristup stručnjacima za Googleove usluge koji će 24/7 biti spremni pomoći korisnicima oko proizvoda i servisa, moći će dobiti kredite na Googleovoj Play trgovini za kupovinu aplikacija za Androide te mogućnost jeftinijih rezervacija nekih hotela pronađenih putem Googlovog pretraživača.

Google će s vremenom povećati broj ovakvih benefita tako da će korištenje Googleovog oblaka i plaćanje pretplate donijeti još neke nove i zanimljive pogodnosti korisnicima usluga ove kompanije.

(NN/zimo.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije