Internet

Tramp: Trebalo je da ukinem Facebook, Zakerberg mi se ulizivao

Tramp: Trebalo je da ukinem Facebook, Zakerberg mi se ulizivao
Foto: Ilustracija | Tramp: Trebalo je da ukinem Facebook, Zakerberg mi se ulagivao

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je trebalo da zabrani Facebook dok je bio predsjednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zakerberg stalno zvao, dolazio na večere u Bijelu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je veličanstven.

Nalozi Trampa na društvenim mrežama Twitter i Facebook su zabranjeni - na Twitteru zauvijek, na Facebooku najmanje dvije godine.

Tramp je u saopštenju pohvalio je nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Twitter u Nigeriji nakon što je nalog predsjednika te zemlje Muhameda Buharija izbrisan zbog "kršenja pravila", prenosi BBC.

"Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli?", izjavio je bivši predsjednik u saopštenju i pozvao druge zemlje da slijede poteze Buharija.

Istovremeno, Tramp je apelovao na građane da izbrišu naloge na platformama Facebook i Twitter jer ne dozvoljavaju "slobodan i otvoren govor", i na kojima je njemu lično zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u januaru, zbog optužbi da su njegove objave podsticale nasilje.

"Čestitam Nigeriji koja je zabranila Twitter jer je zabranio njihovog predsjednika", rekao je Tramp.

Zabrana Twittera u Nigeriji usledila je nakon što je Twitter predsjednika Buharija, koji se odnosio na nigerijski građanski rat prije četiri decenije, govorio protiv onih koji podržavaju secesionistički pokret na jugoistoku zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije