Internet

U protekloj godini preuzeto 113 milijardi aplikacija

U protekloj godini preuzeto 113 milijardi aplikacija
Foto: N.N. | U protekloj godini preuzeto 113 milijardi aplikacija

Prema preliminarnim analizama kompanije App Annie, preuzimanje aplikacija je tokom ove godine poraslo na 113 milijardi.

 Ovo je rast od 10 procenata u odnosu na prošlu godinu. Potrošnja na aplikacije je takođe porasla na preko 76 milijardi dolara. To predstavlja povećanje od 20% u odnosu na 2017. godinu.

Dobijeni rezultati su izvučeni i sa Apple App Store-a i Google Play Store-a, zaključno sa 15. decembrom.

 Bez iznenađenja, korisnici su najviše trošili na mobilni gejming. Kada je u pitanju 2019. godina, App Annie predviđa donosi rast trošenja sredstava na aplikacije, što će ići i do 122 milijarde dolara.

Tokom ove godine, prosječan smartfon korisnik je proveo tri sata dnevno koristeći aplikacije, što je porast od 10% u odnosu na prošlu godinu i 20 procenata u odnosu na 2016.

 Kada je poredak aplikacija, koje nisu igre, u pitanju - na vrhu se nalazi Facebook Messenger, a prate ga Facebook, WhatsApp i video aplikacija TikTok.

 Na petom mjestu je Instagram. Među najpopularnijih pet igara nalaze se Helix Jump, Subway Surfers, PUBG Mobile, Free Fire i Love Balls.

Kada je zarada u pitanju, na vrhu se nalazi Netflix, a slede ga Tinder, Tencent Video, IQIYI i Pandora Music. Igre, koje su najviše zaradile su Fate/Grand Order, Honour of Kings, Monster Strike, Candy Crush Saga i Lineage M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije