Internet

Yahoo nastavlja da skenira mejlove i prodaje podatke korisnika

Yahoo nastavlja da skenira mejlove i prodaje podatke korisnika
Foto: Ilustracija | Yahoo nastavlja da skenira mejlove i prodaje podatke korisnika
N.N.

Iako je veliki broj popularnih email servisa imalo običaj da skenira korisničke mailove kako bi se za oglašivače obvezbijedili relevantni podaci, dosta njih je prekinulo sa ovom praksom.

Međutim, izgleda da to nije slučaj i sa Yahoo Mailom. Novi izvještaj tvrdi da Yahoo Mail nastavlja da skenira mailove kako bi prodavao podatke oglašivačima.

Izvještaji sugerišu da je Oath, kompanija koja je sada vlasnik Yahoo Maila, u pregovorima sa oglašivačima u vezi sa novim servisom koji će skenirati preko 200 miliona Yahoo Mail inboxova, kako bi obezbijedili podatke o korisnicima.

Oath je potvrdio da Yahoo Mail zaista skenira mailove, ali je istakao i da samo promotivni mailovi, koji se obično šalju od maloprodaja, bivaju skenirani. Algoritmi koji se koriste za skeniranje tih mailova i kolačića se plasiraju kako bi korisnicima u budućnosti prikazivali slične reklame.

Sistem skeniranja ignoriše lične mail poruke, a sve informacije koje personalno identifikuju korisnika su skrivene od podataka koji se daju oglašivačima.

Takođe, korisnicima se daje i mogućnost da isključe opciju skeniranja. Ovo se može učiniti tako što se ode u Ad Interest Manager u Yahoo Mailu i izabere relevantna opcija. Ova stranica se nalazi u Settings meniju.

(b92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije