Naučnik pokazao učinak nošenja zaštitne maske

N.N.

Iako mnogo zemalja širom svijeta ublažava svoje mjere sigurnosti uzrokovane pandemijom virusa korona i kompanije se ponovo otvaraju, borba s novim virusom još uvijek nije gotova.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

sasas

Vlasti Republike Srpske naredite takve mjere pomoću kojih će pojedinci da pomognu da se ovo riješi. Skraćivanje radnog vremena, policijski čas, zatvaranje ugostiteljskih objekata nisu efikasne mjere. Problem sa korona virusom ne može riješiti vlast niti društvo već samo pojedinac koji će morati da poštuje propisane mjere. Obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru i distanca od 2 metra i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Samo tako će se prekinuti prenošenje virusa sa osobe na osobu. Ali da ove mjere budu obavezne uz novčane kazne, a ne kao preporuka