U Srbiji pronađen skelet star 8.000 godina, sa posebnim oružjem

N.N.

Tim arheologa Dušana Borića, saradnika na Italijanskoj akademiji za napredne studije Univerziteta Kolumbija, na lokalitetu Vlasac u Đerdapu, 3 km nizvodno od Lepenskog vira, pronašao je potpuno očuvan skelet koji datira iz 6500. godine prije naše ere. Riječ je o važnom otkriću, jer ovo je prvi grob u kome su pronađeni i ostaci sjekire od jelenskog roga.

Vrati na vijest

Komentari 5

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

fs.balans

Ja budala...

TheCinovnikMago

Pa zna se da je skelet bošnjački.

ZlatnaKasika

Gospodin THE se javno hvalio da je pronadzeni skelet licno njegov i ukrao ga je a sad ga je sramota pa hoce da dokaze da nije a jeste. Skelet ce morat vratit odakle ga je ukrao. Evo ga ispod mene .

TheDrzavniCinovnik

Kakva budaletina ovaj dole ispod mene,kakav komentar pa to je strasno???

Starcevica

To je neki Bošnjak sigurno jer oni su najstariji a skelet nije star 8000 godina to je lažna informacija iz velikosrbijanske kuhinje Miloševića kad je držo govor . Skelet je star najmanje 30 000 godina jer je bošnjački.

Odgovor
TheDrzavniCinovnik

Ni najveci arheolozi svijeta u tvojoj glavi ne bi pronasli mozga ni u tragovima!!!

Odgovor
ZlatnaKasika

Pa gospodine javno ste se hvalili da je slelet licno Vas! Ali cete ga morati vratit odakle ste ga i ukrali!