Naučnici iz Milana: Virus stigao u Italiju preko Njemačke?

Tim naučnika iz Milana vjeruje da je epidemija virusa korona stigla možda u zemlju preko Njemačke, a ne direktno iz Kine, kao što su mnogi stručnjaci prvobitno ...

Nema dokaza da se virus korona prenosi preko hrane

Za sada ne postoje dokazi da se novi virus korona prenosi preko hrane, saopštila je Evropska agencija za bezbjednost hrane (EFSA).

Crv koji jede plastiku i luči alkohol dospio u ruke naučnika

Sposobnost crva da grickaju polietilen i luče glikol potiče od specifičnih bakterija koje se nalaze u njihovim crijevima.

U Kini se razvija tehnologija za prepoznavanje lica pod maskom

Kineska kompanija razvija prvu tehnologiju prepoznavanja lica pod hirurškim maskama, koje, zbog epidemije virusa korona, posljednjih mjeseci nosi veliki broj građana te zemlje.

Uče pacove da "nanjuše" rak kod čovjeka

Naučnici sa Južnog državnog Univerziteta u Rostovu na Donu stvorili su tehnologiju koja može tačno identifikovati rizik za razvoj brojnih opasnih bolesti kod čovjeka ...

Prva žena kosmonaut slavi rođendan

MOSKVA - Valentina Vladimirovna Tereškova, koja je ušla u istoriju kao prva žena koja je poletjela u svemir, rođena je na današnji dan 1937. godine u Maslenikovu, u Rusiji.

Pčele nisu jedina vrsta koju svijet ne smije da izgubi

Svaka vrsta na svijetu igra svoju važnu ulogu, ali kada je u pitanju očuvanje svog života na Zemlji, neke su malo važnije od drugih. Njihovim izumiranjem bili bi narušeni ...

Kinezi napravili robotsku ruku da obavlja preglede

Kineski naučnici dizajnirali su robotsku ruku koja bi mogla da spasava živote u jeku epidemije virusa korona i da vrši preglede pacijenata.

Zašto su cekeri odličan izbor i alternativa plastičnim vrećicama?

Širom svijeta svake minute upotrebljava se preko milion plastičnih vrećica. U Bosni i Hercegovini godišnja potrošnja plastičnih vrećica iznosi više od milijardu komada ...

Rusi patentirali novi sistem zaštite od g-sile za avione

Ruski inženjeri su patentirali novi sistem zaštite od g-sile za svoje savremene ratne avione, saopšteno je danas iz ruske vojne korporacije MIG.

Naučnici pronašli dva tipa novog virusa korona

ŠANGAJ - Naučnici u Kini koji proučavaju porijeklo epidemije novog virusa korona saopštili su da su pronašli dva njegova tipa koji izazivaju zarazu.

Nađen prvi protein u meteoritu

Tim američkih fizičara vjeruje da su pronašli prvi vanzemaljski protein poznat čovjeku, i to unutar meteorita koji je pao na Zemlju prije tri decenije.

Najsmrdljivije voće rješenje jednog od najvećih tehnoloških ...

"Bodljikava" biljka durijan nije toliko poznata izvan Azije, vjerovatno zbog toga što miris njenog ploda neki opisuju kao "smrad leševa u truljenju", dok ga drugi sa uživanjem ...

Japansko dijete-robot "vrišti" i "pravi face" kada ga udari struja

Grupa istraživača sa Univerziteta u Osaki stvorila je hiperralistično dijete-robota, sposobnog da reaguje na bol izazvan strujom direktno na kožu.

Kina predstavila 16 novih profesija

Kineska uprava za ljudske resurse priznala je 16 novih profesija kako bi išla u korak sa ekonomskim i tehnološkim razvojem.