Rusi patentirali novi sistem zaštite od g-sile za avione

Ruski inženjeri su patentirali novi sistem zaštite od g-sile za svoje savremene ratne avione, saopšteno je danas iz ruske vojne korporacije MIG.

Naučnici pronašli dva tipa novog virusa korona

ŠANGAJ - Naučnici u Kini koji proučavaju porijeklo epidemije novog virusa korona saopštili su da su pronašli dva njegova tipa koji izazivaju zarazu.

Nađen prvi protein u meteoritu

Tim američkih fizičara vjeruje da su pronašli prvi vanzemaljski protein poznat čovjeku, i to unutar meteorita koji je pao na Zemlju prije tri decenije.

Najsmrdljivije voće rješenje jednog od najvećih tehnoloških ...

"Bodljikava" biljka durijan nije toliko poznata izvan Azije, vjerovatno zbog toga što miris njenog ploda neki opisuju kao "smrad leševa u truljenju", dok ga drugi sa uživanjem ...

Japansko dijete-robot "vrišti" i "pravi face" kada ga udari struja

Grupa istraživača sa Univerziteta u Osaki stvorila je hiperralistično dijete-robota, sposobnog da reaguje na bol izazvan strujom direktno na kožu.

Kina predstavila 16 novih profesija

Kineska uprava za ljudske resurse priznala je 16 novih profesija kako bi išla u korak sa ekonomskim i tehnološkim razvojem.

Ruski naučnici napravili računarski model srca

Uralski naučnici zajedno sa američkim kolegama razvili su visoko produktivni računarski model mehanike srca što će pomoći da se efikasnije liječe srčana oboljenja.

Nova otkrića: Srbija bila rajski vrt preko kojeg je naseljena Evropa

Nedavna svjetska značajna otkrića srpskih arheologa u Sićevačkoj i Jelašničkoj klisuri donijela su dokaze da su na području Srbije savremeni ljudi neko vrijeme živjeli ...

Vječni led očuvao tijelo ptice

Ptica stara 46.000 godina, zaleđena u sibirskom permafrostu, izgleda kao da je uginula prije nekoliko dana.

Zavisnost od pametnih telefona zaista "prži" mozak

Velika većina nas danas ima pametne telefone koji nam, osim telefoniranja, omogućavaju još dosta toga. Pomoću njih možemo da surfujemo internetom, igramo igre, snimamo ...

Otkrivena prva životinja kojoj ne treba kiseonik za život

Neke činjenice, poput one da je svim životinjama potreban kiseonik da bi živjele, čine se nepobitnim. Naravno, sve dok se ne dokaže suprotno, a to su upravo naučnici uradili.

Razvijen generator električne energije iz kišnih kapi

Novi visoko efikasni generator električne energije sa kapljicama (DEG) razvio je tim naučnika koji je vodio istraživač Gradskog univerziteta u Hong Kongu. Generator može da ...

Elon Mask najavio "SpaceX" selo

Novi SpaceX projekat nije direktno u vezi sa svemirskim letjelicama, već se radi o izgradnji privatnog naselja u južnom dijelu države Teksas.

Arheolozi otkrili Romulovu grobnicu?

Italijanski arheolozi danas bi trebalo da predstave "nevjerovatno otkriće", podzemno svetište iz 6. vijeka prije Hrista, koje bi moglo biti grobnica mitskog osnivača grada Rima ...

Zavisnost od pametnih telefona mijenja oblik i veličinu ljudskog mozga

Zavisnost od pametnih telefona mijenja oblik i veličinu ljudskog mozga, na sličan način kao što se to dešava kod narkomana, pokazuju nova istraživanja.