Neandertalci izumrli zbog pada fertiliteta?

Blag pad fertiliteta mladih neandertalki mogao bi objasniti sporo izumiranje te drevne ljudske vrste, objavili su znanstvenici u časopisu PLOS ONE.

Milijarderi će stavljati čipove u mozak i ubrizgavati krv mladih

Neki od najbogatijih ljudi na svijetu potrošili su milione kako bi što duže ostali mladi. Donosimo vam pet najbizarnijih primjera.

Naučnici razvili robota na vazdušni pogon

​Soft roboti obećavaju bolji, nežniji pristup automatizaciji, ali često su opterećeni složenošću, troškovima i potrebom za žicama.

Naučnici tvrde da zagonetke pojačavaju mentalne funkcije

Najnovije istraživanje naučnika podržava prijašnja u kojima se tvrdilo kako rješavanje zagonetki koje uključuju slova i brojeve čuva naš mozak koji radi bolje i brže.

Kompanija Nike predstavila nove pametne patike

​Kompanija Nike predstavila je još jedan model patika koji je u stanju da se samostalno pertla, te ima i druge opcije koje ga pozicioniraju visoko u svijetu pametne obuće.

Kompjuteri detektuju objekte dodirom uz pomoć rukavice sa senzorima

Nervi u našim rukama šalju signale u mozak kako bi znali šta dodirujemo. Na primjer, omogućavaju našem mozgu da znamo da li je predmet koji smo dodirnuli hladan, tvrd ...

Stvorena plastika koja se može neograničeno reciklirati

Amerikanci su od 2015. reciklirali manje od 10% plastike koju su koristili. To nije tako samo zbog lijenosti, nego je i stvar u tome što mnoge vrste plastike nisu pogodne za ...

Semafori budućnosti po mjeri pješaka

​Iako su pješacima već dati načini da donekle kontrolišu semafore, fizički tasteri uglavnom ne donose velike promjene, te ne utiču bitno na bezbjednost tokom prelaženja ...