Kako je priroda zagospodarila u Černobilju

Drveće i druga vegetacija dokazali su da su nevjerovatno otporni na intenzivnu radijaciju oko zone nuklearne katastrofe Černobilj.

RUGIP-u svjetska nagrada za zaštitu životne sredine

BANJALUKA - Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) dobitnik je Nacionalne nagrade "Enerdži gloub" (Energy Globe) za ovu godinu za aktivnosti u okviru ...

Plastične slamčice protjerane iz rodnog grada

Kako popiti milkšejk bez slamke, pitanje je s kojim se suočava Vašington otkako je, u interesu zaštite životne sredine, zabranio upotrebu plastičnih slamki.

Protekli jun najtopliji mjesec ikada zabilježen na Zemlji

​Agencija za satelitsko praćenje Evropske unije saopštila je da je protekli jun bio najtopliji mjesec ikada zabilježen na planeti.

Naučnici zapanjeni prizorima na Aljasci

Morski led duž sjeverne Aljaske nestao je mnogo ranije nego što je to uobičajeno ovog proljeća, što je uznemirilo stanovnike obale koji se hrane divljim životinjama i ribom.

Vreli talas odgovoran za požare i topljenje glečera

Vreli talas koji je zahvatio američku saveznu državu Aljaska izazvao je šumske požare i topljenje glečera, zbog čega su gradovi zahvaćeni dimom, a rijeke nabujale.

Ovo su opasnosti koje krije Jadran

Taman uoči početka turističke sezone, u Jadranu je nekoliko puta viđen morski pas. Stručnjaci ponavljaju da nema razloga za paniku, jer vatreni crv, pauk žutac, meduze ...

Sibirski rudnik dijamanata svjetsko čudo ljudskih ruku

Velika rupa koja izgleda kao prizor iz naučnofantastičnih filmova nalazi se u najslabije naseljenom području Rusije, 8.050 kilometara istočno od Moskve. Mir ili Mirni je ...