Programi

Video-igra uzburkala javnost: Međusobno optuživanje za homofobiju

Video-igra uzburkala javnost: Međusobno optuživanje za homofobiju
Foto: Twitter/IGN | Video-igra uzburkala javnost: Igrači se međusobno optužuju za "homofobiju"

Nastavak video-igre The Last of Us napokon je krenuo u prodaju u cijelom svijetu, a kritičari su gotovo jednoglasni u tome da se radi o jednoj od najboljih igara za PlayStation 4.

Međutim, mnogi su već u nedeljama prije izlaska bili sigurni da će ocjene na raznim internet-stranicama biti spuštane iz razloga koji nemaju veze sa samom video-igrom. Ispostavilo se da su bili u pravu.

Samo nekoliko sati nakon izlaska igre, ocjena korisnika na stranici Metacritic pala je na 3,4. Sa druge strane, ocjena kritičara "lansirala" je The Last of Us II na sam vrh liste najbolje ocijenjenih igara.

Ostaje nejasno odakle tako slaba ocjena jednih, a dobra ocjena drugih. Oni kojima se video-igra dopala navode kako igrači u tako kratkom vremenskom roku nisu mogli da odigraju cijelu video-igru, jer je za to potrebno nešto više od 25 sati.

Negativne ocejne počele su da pristižu čak i prije nego što se sama video-igra pojavila u prodaji, na osnovu procurijelih informacija, prenosi portal Index.

Iz komentara koji se nalaze na sajtu Metacritic, čini se kao da mnogi svoje mišljenje temelje na uvjerenju kako se radi o još jednom pokušaju "nametanja LGBTIQ+ agende".

Za one koji ne znaju o čemu se radi: Problemi su počeli nakon što je na internet procurio dio scenarija i nekoliko video-snimaka iz kojih se može zaključiti da video-igra sadrži neke scene u kojima se prikazuje romantična veza između dvije osobe istog pola, odnosno glavne junakinje i njene partnerke.

Oni kojima se video-igra sviđa, veoma su oštri na društvenim mrežama, pa se koriste čak i reči poput "homofoba" za one koji su je loše ocijenili. Moraćemo da sačekamo neko vrijeme da bismo vidjeli šta je istina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije