Sa Mjesecom se može komunicirati?

U sklopu konferencije #MTFPula na Univerzitetu Jurja Dobrile u Puli organiziran je SisterMoon live MoonBounce - događaj pod vodjstvom poznate njemačke umjetnice i producentice ...

NASA objavila fotogafije poslije pada landera na Mjesec

Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije mjesta pada izraelskog landera na mjesečevu površinu u aprilu, a na njima se primjećuje "tamna mrlja".

Amerikanci se vraćaju na Mjesec

Američki predsjednik Donald Trump će od Kongresa zatražiti dodatni budžet kako bi pomogao američkoj svemirskoj agenciji NASA-i da vrati astonaute na Mjesec do 2024. godine.

NASA: Mjesec se smanjuje kao što se skupljaju bobice grožđa

ZAGREB - Zemljin satelit Mjesec ima rijetku geološku aktivnost i na njemu se povremeno, kao i na Zemlji i ostalim planetama, dešavaju potresi, a zbog unutrašnjeg hlađenja u ...

Rusi "namirisali" alkohol u svemirskoj stanici, žalili se NASA

Rusija se žalila NASA zbog misterioznog mirisa alkohola u Međunarodnoj svemirskoj stanici nakon posjete brodu "Spejsiks Kru Dragon", piše Russia Today.

Idemo na Mjesec, ovaj put da tamo i ostanemo

Osnivač i direktor Amazona Džef Bezos otkrio je svoje planove o kolonizaciji svemira, počevši najprije od Mjeseca.

Bezos otkrio model nove lunarne letjelice

VAŠINGTON - Osnivač i direktor Amazona Džef Bezos predstavio je model nove lunarne letjelice koja bi trebalo da opremu i ljude odvede na Mjesec do 2024. godine.

NASA: Hubble snimio spiralnu galaksiju NGC 2903

Američka svemirska agencija Nasa snimila je uz pomoć moćnog teleskopa Hubble fotografiju galaksije NGC 2903 zajedno sa još 145 obližnjih.