Banja Luka

Pratite nas na Google news

Debeljaci dobijaju poštu

Debeljaci dobijaju poštu
Foto: Ilustracija | Debeljaci dobijaju poštu
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Kako bi korisnicima na području mjesne zajednice Debeljaci omogućili dostupnost poštanskih usluga, uskoro će biti otvoren izdvojeni šalter pošte u ovoj mjesnoj zajednici, potvrđeno je za "Nezavisne" u "Poštama Srpske".

Prema njihovim riječima, u toku je priprema prostora koji bi služio za obavljanje poštanskih usluga, a nakon obezbjeđivanja svih potrebnih uslova, pošta će početi s pružanjem poštanskih usluga korisnicima.

"Ovo je samo jedna u nizu brojnih aktivnosti kojima 'Pošte Srpske' žele unaprijediti svoje poslovanje i prilagoditi ga potrebama svojih korisnika. Prije otvaranja novih jedinica poštanske mreže najprije se vrši analiza prostornog i funkcionalnog kriterijuma. Pošte se uglavnom otvaraju na određen period, nakon kojeg se vrši analiza da li je zadovoljen i ekonomski kriterijum", poručili su iz "Pošta Srpske".

Dodali su da osim jedinice poštanske mreže u Debeljacima zasad nije planirano otvaranje pošta u drugim mjesnim zajednicama na području grada.

"Jedinice poštanske mreže postoje u skoro svim naseljima u užem gradskom jezgru u kojima se za to ukazala potreba, kao i u mjesnim zajednicama na teritoriji grada: Kuljani, Bronzani Majdan, Krupa na Vrbasu, Kola, Stričići, Vrbanja, Zalužani, Dragočaj, Potkozarje i Piskavica", rekli su u "Poštama Srpske".

Dodali su da je cilj formiranje efikasne poštanske mreže koja će osigurati visok kvalitet poštanskih i drugih usluga koje pružaju korisnicima.

"Modernizacija objekata i unapređenje načina poslovanja, uz zadržavanje tradicionalnog odnosa prema korisnicima cilj je kojem će se težiti u daljem poslovanju", kazali su u "Poštama Srpske".

Dejan Štrbac, predsjednik Savjeta MZ Debeljaci, istakao je da je dobijanje pošte u njihovom naselju veoma značajno za sve mještane, a posebno za starije stanovnike i penzionere, ali i radnike.

"U Debeljacima živi blizu 4.000 mještana i ovako nešto je zaista potrebno. Pošta bi trebalo da bude otvorena u prostorijama mjesne zajednice, taj prostor je preuzet i uređuje se i mislim da bi uskoro trebalo da bude i zvanično otvorena. Ovo će olakšati obavljanje poslova svih mještana jer do najbliže pošte moraju ići u Vrbanju ili u grad", naglasio je Štrbac.

Mjesne zajednice koje imaju poštu:

  • Kuljani
  • Bronzani Majdan
  • Krupa na Vrbasu
  • Kola
  • Stričići
  • Vrbanja
  • Zalužani
  • Dragočaj
  • Potkozarje
  • Piskavica

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije