Banja Luka

Pratite nas na Google news

Ko će zabavljati Banjalučane za Novu godinu

Ko će zabavljati Banjalučane za Novu godinu
Foto: N.N. | Ko će zabavljati Banjalučane za Novu godinu
Biljana Popović

BANJALUKA - Velike regionalne muzičke zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović zabavljaće za Novu godinu na Trgu Krajine građane i goste trodnevnim koncertima.

Samardžić će nastupiti 30. decembra, u Novu godinu građane i turiste će uvesti Džinović, a Joksimović će održati koncert 1. januara 2019.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je juče da nastavljaju praksu ustanovljenu prošle godine sa tri noći dešavanja u gradu kao što su radili ili rade neki drugi regionalni centri i istakao da se grad trudi da bude regionalni centar.

"Očekujem vas u najluđoj noći na Trgu Krajine da zajedno dočekamo Novu godinu, pjevamo moje i druge pjesme i zajedno se veselimo", poručio je Džinović preko video-poruke.

Samardžić je poručio Banjalučanima da se vide na Trgu Krajine.

Za ovogodišnju, novu manifestaciju "Banjalučka zima 2018/2019" pripremljen je bogat program, čija će kruna biti trodnevni koncerti tri muzička asa, a koja će trajati od 1. decembra  2018. do  1. februara 2019.

"Ovogodišnje izdanje 'Zimzograda' biće organizovano u parku 'Mladen Stojanović', što je novina u odnosu na ranije godine. U isto vrijeme, građani i turisti, koje ove godine očekujemo u velikom broju, moći će da posjete i druge atraktivne turističke sadržaje na lokacijama - park 'Petar Kočić', Trg Krajine, plato ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i parkić kod Narodnog pozorišta RS", rekao  je Radojičić.

Dodao je da je cilj tog koncepta privlačenje što većeg broja turista.

Juče je održan sastanak gradonačelnika sa predstavnicima turističkih agencija i hotela, na kojem je razgovarano o aranžmanima za predstojeću zimsku turističku sezonu u gradu.

"Svi koji žele dočekati novogodišnje praznike u gradu vrijeme je da rezervišu mjesto u hotelima jer kasnije neće biti slobodnih", kazao je Radojičić.

Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, rekla je da grad ima dobru ponudu i atraktivan turistički program.

"Sigurni smo da će nam u tim nastojanjima pomoći i najavljeno otvaranje novih avio-linija sa banjalučkog aerodroma", naglasila je ona.

Dodala je će se dobrim odnosima  Banjaluke i  RS sa Kinom i Rusijom raditi na promociji gradskih aranžmana.

Irena Stupar iz agencije "Kontiki travel" rekla je da će u saradnji sa gradom nastojati da pripreme prigodne dvodnevne pakete za turiste iz inostranstva da bi što veći broj došao u grad za novogodišnje praznike.

"Na tu temu već je razgovarano sa našim partnerima iz inostranstva, a cilj nam je da iskoristimo tri nove avio-linije iz Banjaluke da pokušamo dovesti turiste sa tih destinacija, dakle iz Belgije, Švedske i Njemačke", kazala je ona.

Konkurs za kongresni centar

U oktobru će biti raspisan međunarodni arhitektonski konkurs za idejno rješenje buduće kongresno-konferencijske sale i hotela na lokaciji između zgrade Vlade RS i budućeg tržnog centra "Delta City".

"Grad  ima ogroman nedostatak za razvoj kongresno-konferencijskog turizma. Ovdje je gotovo nemoguće organizovati ozbiljniji kongres zbog nedostatka adekvatnog prostora. Vođeni tim motivima, odlučili smo da uđemo u ovaj posao, koji započinjemo ovim međunarodnim konkursom, nakon čega će uslijediti studija izvodljivosti i potraga za partnerom koji bi radio ovaj centar", rekao je Radojičić.

Dodao je da će ovo biti prvi međunarodni konkurs nakon dugo godina za jedno urbanističko rješenje u gradu.

NASTUPI

Željko Samardžić - 30. decembra

Haris Džinović - 31. decembra

Željko Joksimović - 1. januara

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije