Banja Luka

Počela gradnja vodovodne mreže u banjalučkom naselju Lazarevo

Počela gradnja vodovodne mreže u banjalučkom naselju Lazarevo
Foto: N.N. | Počela gradnja vodovoda u banjalučkom naselju Lazarevo

BANJALUKA - U okviru velikog projekta "Voda 1", danas je počela izgradnja nove vodovodne mreže u dvije ulice u banjalučkom naselju Lazarevo.

U okviru ovog projekta, u ovoj godini biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne i kanalizacione mreže na širem gradskom i seoskom području. U Lazarevu, nova vodovodna mreže se gradi u Kajmakčalanskoj ulici i dva kraka Šumadijske ulice.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas obišao radove, izrazio je očekivanje da će vodovod u Lazarevu biti brzo završen.

"Stanovnici ovog dijela Lazareva će sada imati stabilno snabdijevanje vodom sa priključkom na gradski vodovod", rekao je Radojičić.

Vrijednost radova na ovoj lokaciji iznosi 50.000 KM, a izvođač kompletnog projekta "Voda 1" je banjalučka kompanija "Hidrokop".

Istovremeno, u okviru projekta "Voda 1" radi se i veliki rezervoar u  naselju Česma, a narednih dana počeće gradnja i sekundarne mreže. 

Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđena voda iz gradskog vodovoda za više od 2.000 domaćinstava na različitim krajevima Banjaluke, odnosno do 10.000 stanovnika.

Predsjednik aktiva penzionera u naselju Lazarevo Drago Popović zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na realizaciji ovog projekta.

"Ovakvim ulaganjima u naš grad, gradska i prigradska naselja su dioslovno prepoređena", kazao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije